Logo Lansingerland
Ongewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘De Hoefslag 2012, 1e partiële herziening (Korenmolenweg)’, Bleiswijk, Lansingerland

Burgemeester en wethouders van Lansingerland maken ingevolge artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van 18 juni 2014 het ongewijzigd vastgestelde bestemmingsplan “De Hoefslag 2012, 1e partiële herziening (Korenmolenweg)”met identificatienummer NL.IMRO.1621.BP0105H01-VAST (met bijbehorende stukken) voor een ieder ter inzage ligt.

Terinzagelegging

De op het plan betrekking hebbende stukken liggen met ingang van woensdag 18 juni 2014 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis in Bergschenhoek en het servicepunt in Bleiswijk (voor openingstijden en adresgegevens zie www.lansingerland.nl.

Het plan is tevens te raadplegen via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl en op de

RO-viewer van de gemeente Lansingerland http://1621.roview.net.

Beschrijving bestemmingsplan

In 1976 heeft de gemeente Bleiswijk grond ‘om niet’ overgedragen gekregen van de bewoners aan de Korenmolenweg ter plaatse van de nummers 5 t/m 39. Het betrof onder meer een strook grond van 2,7 meter breed ten behoeve van de aanleg van een trottoir langs de Korenmolenweg (ter plaatse van Korenmolenweg 5 t/m 41). De gemeente heeft dit trottoir uiteindelijk nooit aangelegd en is ook niet voornemens dit in de toekomst alsnog te doen. In loop der jaren is de strook grond naar een groenstrook getransformeerd en als zodanig onderhouden en/of in gebruik genomen door de bewoners. De voorgenoemde groenstrook heeft in de huidige situatie een verkeersbestemming. Gelet op het feit dat het beoogde trottoir ook in de toekomst niet gerealiseerd zal worden en de gronden ‘om niet’ worden teruggegeven aan de bewoners, is een bestemmingswijziging wenselijk. Er zijn geen wijzigingen ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan.

Rechtsmiddelen

Belanghebbenden kunnen tegen bovengenoemde besluiten beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA in Den Haag. U bent belanghebbende als u:

  • tijdig bij de gemeenteraad of het college (ingeval het hogere waarden besluit) een zienswijze naar voren hebt gebracht;

  • redelijkerwijs niet kan worden verweten dat u geen zienswijze over het ontwerpplan of ontwerp hogere waarden besluit naar voren hebt gebracht;

  • door een wijziging ten opzichte van het ontwerpplan in een ongunstiger positie wordt gebracht.

De beroepstermijn bedraagt zes weken en begint met de dag na de terinzagelegging, dus op donderdag 19 juni 2014. Het plan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, dus op donderdag 31 juli 2014. Indien gedurende de bovenstaande beroepstermijn bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan, treedt het bestemmingsplan niet eerder in werking dan het moment waarop dit verzoek om voorlopige voorziening is beslist.

Naar boven