Logo Sittard-Geleen
Sittard, Beheersverordening St. Rosa, Sittard-Geleen

Burgemeester en wethouders van Sittard-Geleen maken bekend dat de gemeenteraad op 5 juni 2014 voor het gebied rondom de voormalige Steenfabriek St. Rosa een beheersverordening ex artikel 3.38 Wet ruimtelijke ordening heeft vastgesteld. Deze verordening is gericht op het behouden en beheren van de bestaande ruimtelijke situatie.

Tevens heeft de gemeenteraad besloten dat deze beheersverordening op 12 juni 2014 in werking treedt.

Het gebied waarop de beheersverordening betrekking heeft, wordt begrensd door de Kollenbergerhof, de Lahrweg en het buitengebied vm Sittard.

De beheersverordening is gewijzigd vastgesteld. De wijzigingen hebben betrekking op het besluitvlak ‘Agrarisch met waarde’. Dit besluitvlak wordt op grond van de inspraakreactie gewijzigd naar ‘Bedrijf’ met de specifieke aanduiding ‘Specifieke vorm van bedrijf-Kleiwarenindustrie’. De stedenbouwkundige bepalingen van de bouwverordening worden voor dit besluitvlak vastgelegd. Ook wordt middels een voorwaardelijke verplichting een groene invulling geborgd.

De beheersverordening ligt met ingang van 12 juni 2014 voor eenieder ter inzage bij de Stadswinkel Geleen, Markt 1 te Geleen.

De stadswinkel is uitsluitend op afspraak geopend van maandag t/m vrijdag van 08.00-18.00 uur en donderdagavond van 18.00-20.00 uur.

De beheersverordening is tevens in te zien op: www.ruimtelijkeplannen.nl.

Tegen de vastgestelde beheersverordening is geen beroep mogelijk.

11 juni 2014

Burgemeester en wethouders van Sittard-Geleen

Naar boven