Ontwerpbesluit Wet Bescherming Antarctica, Rijkswaterstaat

De aanvraag

Op 9 april 2014 heeft Rederij Bark Europa een aanvraag om een vergunning op grond van de Wet bescherming Antarctica ingediend voor het verrichten van handelingen in het Antarctisch gebied.

Het ondernemen van vijf opeenvolgende zeiltrainingsreizen met het schip de bark ‘Europa’ naar het Antarctisch gebied, in het bijzonder naar en langs de Noord-West- en Noord-Oostkant van het Antarctisch Schiereiland. Tijdens de expedities zullen enkele landingen worden gemaakt, waarbij een Speciaal Beheerd Gebied, enkele historische locaties alsmede enkele stations zullen worden bezocht. Per expeditie zullen maximaal 43 passagiers en 21 bemanningsleden meegaan.

De toeristische expedities hebben een duur van 22 tot 52 dagen, waarvan een deel in het Antarctisch gebied wordt doorgebracht.

De vergunning is aangevraagd voor de periode 27 november 2014 tot en met 18 maart 2015.

Ontwerpbesluit

De Staatssecretarissen van Economische Zaken en Infrastructuur en Milieu zijn van plan de activiteit onder voorschriften toe te staan.

Zij hebben hiertoe op 12 juni 2014 het ontwerpbesluit voor de vergunning genomen.

Zienswijzen indienen

Eenieder kan zienswijzen indienen tegen het ontwerpbesluit van de vergunning.

Het ontwerpbesluit van de vergunning ligt ter inzage van 14 juni 2014 tot en met 26 juli 2014 op het kantoor van Rijkswaterstaat Zee & Delta, Lange Kleiweg 34 te Rijswijk (Z.H.).

U kunt van 14 juni 2014 tot en met 26 juli 2014 uw zienswijze op het ontwerpbesluit indienen. U kunt uw zienswijze per post versturen naar Rijkswaterstaat Zee & Delta, afdeling Vergunningverlening, Postbus 5807, 2280 HV Rijswijk.

Naar boven