Logo Middelburg
Vooraankondiging artikel 1.3.1 Besluit ruimtelijke ordening, Waterpark, Middelburg

Burgemeester en wethouders van Middelburg maken, overeenkomstig artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro), bekend dat een herziening van het bestemmingsplan Oranjeplaat wordt voorbereid.

De herziening betreft uitsluitend het grondgebied van het Waterpark Veerse Meer. In het plan dat hier volop in ontwikkeling is, worden een aantal wijzigingen doorgevoerd. Het gaat om de volgende wijzigingen:

  • 97 eerder geplande chalets komen te vervallen. In plaats daarvan wordt meer water in het plan toegevoegd en worden 60 recreatiewoningen gerealiseerd. Per saldo worden 28 eenheden minder op het terrein gerealiseerd.

  • Uitbreiding van het hoofdgebouw in noordelijke richting. Deze uitbreiding wordt benut voor een uitbreiding van het zwembad.

  • Vergroting van de bouwblokken van beide dienstwoningen op het terrein. De maximaal toegestane inhoud van de dienstwoningen wijzigt niet en blijft maximaal 750 m3. De bouwblokken worden vergroot, om ook bijgebouwen bij de woningen mogelijk te maken.

  • Verwijderen van de bestaande propaantanks en plaatsen van twee nieuwe tanks op een locatie die nu als “bos” bestemd is. De nieuwe tanks zijn groter van inhoud dan de huidige, zodat er minder vaak gevuld moet worden. Daarnaast liggen op de nieuwe locatie geen kwetsbare objecten binnen de veiligheidszone van de tanks te liggen.

De wijzigingen passen niet (volledig) in het geldende bestemmingsplan, daarom wordt een nieuw bestemmingsplan voorbereid. De hoofdfunctie van het terrein blijft een recreatiepark. De wijzigingen betreffende enkel de hiervoor opgesomde zaken.

Het is op dit moment nog niet mogelijk zienswijzen tegen het bestemmingsplan naar voren te brengen. Ook worden nog geen onafhankelijke instanties in de gelegenheid gesteld advies uit te brengen over het voornemen. Later in de procedure komt dit wel aan de orde.

Het ontwerpbestemmingsplan zal binnen enkele weken gedurende zes weken ter inzage gelegd worden en is dan ook te bekijken op de gemeentelijke website en via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Zodra het ontwerpbestemmingsplan ter inzage wordt gelegd, wordt dit vooraf gepubliceerd in de Faam, op de gemeentelijke website en in de Staatscourant.

Voor meer informatie over deze vooraankondiging kunt u contact opnemen met de afdeling Ruimtelijk Beleid (mevrouw D. de Kuijper, telefoonnummer (0118- 67 52 85).

Middelburg,

Burgemeester en wethouders voornoemd.

Naar boven