Logo Landerd
Ontwerpbestemmingsplan ‘Kom Zeeland en Kom ’t Oventje – 2014’, Landerd

Burgemeester en wethouders van Landerd maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Kom Zeeland en Kom ’t Oventje – 2014’ voor een ieder ter inzage ligt. Hieronder wordt aangegeven waarover het bestemmingsplan gaat en hoe u kunt reageren.

Bestemmingsplan ‘Kom Zeeland en Kom ’t Oventje – 2014’

Het bestemmingsplan heeft betrekking op de bebouwde kommen van Zeeland en ‘t Oventje. In het bestemmingsplan legt de gemeente bestemmingen zoals wonen, wegen en groen vast op een kaart. Daarbij worden voorschriften gegeven voor het bouwen op en het gebruik van de grond. De gemeenteraad stelt uiteindelijk het bestemmingsplan vast.

In het nieuwe bestemmingsplan leggen we vooral de bestaande, legale situatie opnieuw vast. Het bestemmingsplan geeft hiervoor een actuele regeling. Plannen die in de loop van de afgelopen jaren zijn vergund en ontwikkeld, zijn ook in het bestemmingsplan opgenomen.

Het bestemmingsplan maakt geen grote nieuwe ontwikkelingen mogelijk, zoals nieuwe woningbouwontwikkeling of nieuwe bedrijfsontwikkeling. Daarvoor wordt op een later moment, als de plannen gereed zijn en daar positief over is besloten, een nieuw bestemmingsplan opgesteld. De in aanbouw zijnde wijk Repelakker is ook niet in het bestemmingsplan opgenomen. Daarvoor blijft het bestemmingsplan ‘Repelakker’ gelden.

Het ontwerpbestemmingsplan bekijken

Het ontwerpbestemmingsplan en alle bijbehorende stukken liggen met ingang van woensdag 11 juni 2014 tot en met dinsdag 22 juli 2014 voor een ieder ter inzage bij de receptie in het gemeentehuis van Landerd. Het plan kan worden ingezien tijdens de reguliere openingstijden van het gemeentehuis.

Het bestemmingsplan is tevens digitaal raadpleegbaar via de landelijke voorziening: www.ruimtelijkeplannen.nl met planidentificatienummer NL.IMRO.1685.bpkomzeeland2014-OW01. De bronbestanden zijn digitaal beschikbaar via http://www.gisnet.nl/ruimtelijkeplannen/Landerd/RO-online/2008/NL.IMRO.1685.bpkomzeeland2014-OW01/

Reageren op het ontwerpbestemmingsplan

U kunt binnen de genoemde inzagetermijn zowel mondeling als schriftelijk reageren op het ontwerpbestemmingsplan. Zo´n reactie noemen wij een zienswijze. Een schriftelijke zienswijze moet geadresseerd worden aan de gemeenteraad van Landerd, Postbus 35, 5410 AA Zeeland. Voor een mondelinge reactie kunt u een afspraak maken met de heer S. Verwaaijen, via 0486-458149. Let op: u kunt niet per e-mail reageren!

Bij de vaststelling van het definitieve bestemmingsplan neemt de gemeenteraad ook een besluit over de ontvangen zienswijzen.

Vragen?

Voor een toelichting of eventuele vragen kan een afspraak worden gemaakt met de heer S. Verwaaijen via telefoonnummer 0486-458149 of via e-mail stijn.verwaaijen@landerd.nl.

Naar boven