Logo Buren Verkeersbesluit tot het het instellen van tweerichtingverkeer op de Meidoornstraat en Lindelaan bij de aansluiting op de Tielsestraat te Maurik en het omdraaien van het eenrichtingverkeer op het gedeelte van de Meidoornstraat gelegen tussen Lindelaan en Esdoornstraat, vkb 03-2014.

Burgemeester en wethouders van Buren   Gelet op:- de bepalingen in de Wegenverkeerswet 1994, - het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990, - het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer (BABW) - de Algemene wet bestuursrecht; - de Mandaatregeling gemeente Buren 2012, vastgesteld door burgemeester en wethouders op 17 juli 2012 en in werking getreden op 26 juli 2012, inzake de bevoegdheid tot het nemen van verkeersbesluiten

Overwegingen ten aanzien van het besluit

Overwegende:

Op grond van artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 nemen wij een verkeersbesluit. Dit is nodig voor het plaatsen of verwijderen van de in artikel 12 van het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer genoemde verkeerstekens. Dit verkeersbesluit geldt ook voor de onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

 

Uit het oogpunt van:

- Het regelen van de veiligheid op de wegen

- Het beschermen van de weggebruikers en passagiers

Is het gewenst om:

Het eenrichtingverkeer op de aansluitingen van de Lindelaan en Meidoornstraat met de Tielsestraat te laten vervallen. Ook is het gewenst het eenrichtingverkeer op het gedeelte van de Meidoornstraat tussen Lindelaan en Esdoornstraat om te draaien. Inrijden kan dan vanaf de Lindelaan. Een en ander zoals weergegeven op de bijgevoegde tekening van 11 juni 2014.

Motivering.

Het eenrichtingverkeer op de aansluitingen van de Lindelaan en Meidoornstraat met de Tielsestraat te laten vervallen. Ook is het gewenst het eenrichtingverkeer op het gedeelte van de Meidoornstraat tussen Lindelaan en Esdoornstraat om te draaien. Inrijden kan dan vanaf de Lindelaan. Een en ander zoals weergegeven op de bijgevoegde tekening van 11 juni 2014.

Juridisch kader verkeersbesluit

Van belang zijn de bepalingen in de Wegenverkeerswet 1994, het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 (RVV) en het Besluit Administratieve bepalingen inzake het Wegverkeer (BABW). In artikel 15, lid 1 van de Wegenverkeerswet is opgenomen dat voor het plaatsen en verwijderen van verkeerstekens een verkeersbesluit vereist is. In het BABW is nader gespecificeerd voor welke verkeerstekens een verkeersbesluit nodig is.

Artikel 12 van het BABW bepaalt dat: De plaatsing of verwijdering van de hierna genoemde verkeerstekens moet geschieden krachtens een verkeersbesluit.

Aanpak en inrichting

We verwijderen de borden C02 en C03 (aanduiding éénrichtingverkeer) van de wegvakgedeelten Meidoornstraat en Lindelaan die aansluiten op de Tielsestraat. Van het gedeelte van de Meidoornstraat gelegen tussen Esdoornstraat en Lindelaan worden de borden omgewisseld. Bij deze borden plaatsen we het onderbord OB54 (uitgezonderd fietsen en bromfietsen).

Bel angenafweging.

Het eenrichtingverkeer is destijds ingesteld om een schoolroute in te stellen waardoor ouders veilig hun kind(eren) op school kunnen afzetten. Doordat de school is verplaatst is er aanleiding de schoolroute te wijzigen. Om de bereikbaarheid van de woonwijk te vergroten komt het eenrichtingsverkeer te vervallen op de aansluitingen van de Meidoornstraat en Lindelaan met de Tielsestraat te Maurik.

Gehoord

Volgens artikel 24 van het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer, heeft overleg plaats gevonden met de verkeersadviseur van politie-eenheid Oost Nederland, district Gelderland-Zuid. Hij bracht hierover een positief advies uit.

BESLUIT

  • 1.Tweerichtingverkeer in te stellen op de Lindelaan en Meidoornstraat door het verwijderen van borden C03 en C02 van de wegvakgedeelten van de Meidoornstraat en de Lindelaan die aansluiten op de Tielsestraat te Maurik.

  • 2.Van het gedeelte van de Meidoornstraat gelegen tussen Esdoornstraat en Lindelaan worden de borden C02 en C03 omgewisseld. Bij deze borden plaatsen we het onderbord OB54 (uitgezonderd fietsen en bromfietsen).

  • 3.De verkeersborden die voldoen aan Bijlage 1 van het RVV 1990 te plaatsen zoals in dit besluit hiervoor en op de bij dit besluit situatietekening d.d. 11 juni 2014, vkb 03-2014, zijn aangegeven.

  • 4.Verkeersbesluit te publiceren op woensdag 11 juni 2014 in “de Staatscourant” en “de Stad Buren.

Maurik, 11 juni 2014.

Namens burgemeester en wethouders van de gemeente Buren,
E. Sielias,
medewerker afdeling Ruimtelijk Beheer

MEDEDELINGEN

Bezwaar- of beroepsclausule

Bent u het niet eens met dit besluit?

Als u het niet eens bent met dit besluit, dan kunt u hiertegen bezwaar maken. Dit kunt u per brief of digitaal (via een webformulier met DigiD) doen. Dit heet een bezwaarschrift.

Het bezwaarschrift moet binnen zes weken na de datum van verzending van het besluit bij de gemeente binnen zijn. Het bezwaarschrift moet worden gericht aan het college van Burgemeester en Wethouders van Buren, Postbus 23, 4020 BA Maurik.

Als uw bezwaarschrift te laat binnen is, dan wordt het bezwaar niet behandeld.

In het bezwaarschrift moet staan:

- uw naam en adres;

- de datum waarop u het bezwaarschrift verstuurt;

- het besluit waartegen u bezwaar maakt;

- de reden(en) waarom u het niet eens bent met het besluit;

- uw handtekening.

Wilt u op de enveloppe duidelijk vermelden: ‘bezwaarschrift’?

Informatie over het digitaal indienen van een bezwaarschrift kunt u vinden op www.buren.nl onder: Leven en werken/Rechtsbescherming.

Ook andere personen die belang hebben bij dit besluit, kunnen een bezwaarschrift indienen. Als dat gebeurt, dan laten wij u dat weten.

Voorlopige voorziening

Als u bezwaar maakt, blijft het besluit geldig totdat we over uw bezwaar hebben beslist. Misschien kunt of wilt u onze beslissing op uw bezwaar niet afwachten. Dan kunt u de voorzieningenrechter vragen om een regeling te treffen. Deze regeling heet een voorlopige voorziening of schorsing. Dit betekent dat de rechter snel naar uw verzoek kijkt en beslist of het besluit nog niet in werking moet treden.Hiervoor moet u de rechtbank laten zien, dat u bezwaar hebt gemaakt bij de gemeente.

Een verzoek om voorlopige voorziening kunt u indienen bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Gelderland, Afdeling Bestuursrecht, postbus 9030, 6800 EM Arnhem.

U moet hiervoor een vergoeding betalen. Dat wordt griffierecht genoemd. Voor informatie over de actuele tarieven voor griffierecht kunt u de website www.rechtspraak.nl raadplegen of de rechtbank bellen.

Voor meer informatie over bezwaar en voorlopige voorziening kunt u kijken op www.buren.nl onder: Leven en werken/Rechtsbescherming.

Inwerkingtreding Dit verkeersbesluit treedt in werking met ingang van de dag, na de dag waarop het besluit is bekendgemaakt.

Naar boven