Regeling van de hoofddirecteur Dienst Justitiële Inrichtingen van 15 mei 2014 nr. 505755/14/DJI, houdende verlening van ondermandaat aan onder de hoofddirecteur ressorterende ambtenaren in verband met de administratieve organisatie VWNW DJI (Tijdelijke mandaatregeling AO VWNW DJI 2014)

De hoofddirecteur Dienst Justitiële Inrichtingen,

Gelet op artikel 3 van de Mandaatregeling Ministerie van Veiligheid en Justitie 2011 en in aanvulling op de Mandaatregeling hoofddirecteur DJI 2013;

Besluit:

Artikel 1

Van het ingevolge artikel 1 van de Mandaatregeling DGJS Ministerie van Veiligheid en Justitie 2012 aan de hoofddirecteur Dienst Justitiële Inrichtingen verleende ondermandaat wordt aan de ambtenaren, bedoeld in kolom 1 van bijlage 1 bij deze regeling ondermandaat verleend inzake het nemen van rechtspositionele besluiten ten aanzien van ambtenaren die administratief zijn ondergebracht in de Administratieve Organisatie VWNW, voor zover het betreft de uitoefening van de bevoegdheden, vermeld in kolom 2 van die bijlage.

Artikel 2

Van het ingevolge artikel 1 van de Mandaatregeling DGJS Ministerie van Veiligheid en Justitie 2012 aan de hoofddirecteur Dienst Justitiële Inrichtingen verleende ondermandaat worden aangewezen de ambtenaren, genoemd in kolom 1 van bijlage 2 bij deze regeling als bevoegd om te beschikken over bedragen voor het aangaan van verplichtingen en voor het verrichten van uitgaven voor zover het betreft de bedragen, genoemd in kolom 2 van die bijlage.

Artikel 3

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na dagtekening van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst en vervalt met ingang van 1 januari 2020. Bijlage 1 en 2 bij dit besluit liggen bij de vestigingen van de Dienst Justitiële Inrichtingen ter inzage.

Artikel 4

Deze regeling wordt aangehaald als: Tijdelijke mandaatregeling AO VWNW DJI 2014.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De hoofddirecteur Dienst Justitiële Inrichtingen, P. Hennephof

TOELICHTING

De Ministerraad besloot tot uitvoering van het Masterplan DJI 2013–2018, wat mede moet leiden tot een aanzienlijke personeelsreductie bij DJI. Deze personeelsreductie maakt gebruik van de overeenkomst Sociaal Beleid Rijk: van werk naar werk (VWNW) beleid zoals gepubliceerd in de Staatscourant nr. 14743 van 7 juni 2013. Dit mandaatbesluit regelt het nemen van de daarmee samenhangende specifieke besluitvorming voor de uitvoering van dit beleid.

Ingevolge artikel 7 van de Mandaatregeling Ministerie van Veiligheid en Justitie 2011 heeft deze regeling ook betrekking op de doorgifte van de bevoegdheid om privaatrechtelijke rechtshandelingen en andere handelingen te verrichten (volmacht en machtiging).

Voor wat betreft de aanwijzing en mandaatverlening ten aanzien van het F-mandaat en P-mandaat wordt verwezen naar de toelichting bij de Mandaatregeling Ministerie van Veiligheid en Justitie 2011.

De hoofddirecteur Dienst Justitiële Inrichtingen kan nadere instructies geven ten aanzien van de wijze waarop rechtspositionele besluiten worden genomen en de besteding van de budgetten waaraan een gemandateerde zich moet houden in de uitoefening van bevoegdheden in relatie tot deze tijdelijke mandaatregeling.

Voor de duidelijkheid wordt opgemerkt dat het bepaalde in artikel 4 van de Mandaatregeling hoofddirecteur DJI 2013 onverlet blijft. Aan de hoofddirecteur blijft voorbehouden:

  • a. de vaststelling van de organisatie en formatie van de Dienst Justitiële Inrichtingen;

  • b. de bevoegdheid om beslissingen te nemen inzake aanstelling, bevordering en ontslag van alsmede treffen van disciplinaire maatregelen jegens ambtenaren op managementfuncties van schaal 14 en hoger;

  • c. de bevoegdheid tot inhuur van interim-management, organisatie- en formatieadvies, communicatieadvies en beleidsadvies.

Ingevolge artikel 4 van de Mandaatregeling hoofden clusters Ministerie van Veiligheid en Justitie 2012, worden besluiten inzake aanstelling, ontslag, bevordering of verplaatsing van ambtenaren op managementfuncties in schaal 14 en hoger ter instemming voorgelegd aan het Centraal Loopbaanberaad van het Ministerie van Veiligheid en Justitie. Dergelijke besluiten worden door tussenkomst van de directeur-generaal Jeugd en Sanctietoepassing aan het CLB voorgelegd.

Aangezien het hier om een tijdelijke activiteit gaat met een bepaald doel, waarbij het Masterplan DJI 2013–2018 de oorzaak weergeeft, vervalt deze mandaatregeling met ingang van 1 januari 2020.

De hoofddirecteur Dienst Justitiële Inrichtingen, P. Hennephof

Naar boven