Logo Delft
Ontwerpbestemmingsplan Coendersbuurt, Delft

Voor de Coendersbuurt is een bestemmingsplan opgesteld. Het ontwerpbestemmingsplan wordt ter inzage gelegd samen met het daarbij horende ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder. Iedereen krijgt de gelegenheid om een reactie te geven op deze documenten.

Het ontwerpbestemmingsplan

Het bestemmingsplan heeft betrekking op de bouw van een nieuwe woonwijk. De woonwijk (de ‘Coendersbuurt’) wordt gerealiseerd op een deel van het bestaande schoolterrein van het Grotius-college aan de Van Bleyswijckstraat. Het bestaande schoolgebouw wordt gesloopt. Op het zuidelijke deel van het terrein komt een nieuw schoolgebouw. Op het noordelijke deel wordt de nieuwe woonwijk gerealiseerd. Dit bestemmingsplan heeft betrekking op de woonwijk. Voor het nieuwe schoolgebouw is een apart bestemmingsplan opgesteld (het bestemmingsplan ‘SC Delfland’).

Het plangebied heeft de volgende plangrenzen:

  • aan de noordzijde bevindt de plangrens zich ter plaatse van de Ada van Hollandstraat en de Frank van Borselenstraat;

  • aan de westzijde: de Van Bleyswijckstraat;

  • aan de oostzijde ligt de grens van het plangebied op het tijdelijke Busplein langs het Lokomotiefpad;

  • aan de zuidzijde: de plangrens van het ontwerpbestemmingsplan 'SC Delfland'.

Ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder

In het kader van het bestemmingsplan dienen voor de woningen hogere waarden als bedoeld in de Wet geluidhinder te worden vastgesteld. Het ontwerpbesluit met het bijbehorende akoestisch onderzoek ligt gelijktijdig met het ontwerpbestemmingsplan ter inzage.

Het bestemmingsplan en het ontwerpbesluit bekijken

Vanaf 12 juni 2014 tot en met 23 juli 2014 kunt u het ontwerpbestemmingsplan Coendersbuurt en het ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder op de volgende wijzen bekijken:

Informatieavond

Op 25 juni 2014 wordt een inloopavond gehouden van 19.00-21.00 uur op de locatie Delft Bouwt, Barbarasteeg 2 te Delft. Tijdens deze avond kunt u vragen stellen en mondeling een zienswijze indienen. Als bij de inloopavond aanwezig wilt zijn vragen wij u zich aan te melden per mail via delftbouwt@delft.nl of via telefoonnummer 015-2602611. Vermeld bij uw aanmelding alstublieft uw naam, adres, emailadres en telefoonnummer.

Reageren

U kunt reageren op deze stukken. Het zijn namelijk ontwerpbesluiten. Dit betekent dat wij ze kunnen aanpassen op basis van de reacties die we erover krijgen. Wilt u reageren? Over het ontwerpbestemmingsplan kunt u een brief met uw reactie (zienswijze) sturen naar:

Gemeenteraad Delft

Postbus 78

2600 ME Delft

Over het ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder kunt u een brief met uw reactie (zienswijze) sturen naar:

Het college van burgemeester en wethouders van Delft,

Postbus 78

2600 ME Delft

In uw zienswijze moet u duidelijk uw naam en adres vermelden en aangeven om welk ontwerpbesluit het gaat. U kunt uw reactie vanaf 12 juni 2014 tot en met 23 juli 2014 indienen.

Hoe gaat het nu verder?

Reageert u op het ontwerpbesluit of het ontwerpbestemmingsplan? Dan ontvangt u over een aantal maanden een nota waarin alle binnengekomen reacties zijn samengevat en beantwoord. Deze Nota zienswijzen en het bestemmingsplan worden daarna aan de gemeenteraad aangeboden. Het college van burgemeester en wethouders beslist over het besluit hogere waarden Wet geluidhinder.

Vragen?

Hebt u vragen over het bestemmingsplan of het hogere waardenbesluit? Of wilt u meer informatie over bijvoorbeeld de procedure? Neem dan contact op via het Klant Contact Centrum. U kunt ook altijd kijken op www.delft.nl.

Naar boven