Logo Zaanstad
Vaststelling bestemmingsplan Kreekrijk, Zaanstad

Burgemeester en wethouders van Zaanstad maken bekend dat de gemeenteraad bij besluit van 15 mei 2014, nummer 2014/106218, het bestemmingsplan Kreekrijk, NL.IMRO.0479.STED3777BP.0301, ten opzichte van het ontwerp gewijzigd heeft vastgesteld.

Tevens is besloten geen exploitatieplan vast te stellen.

Bestemmingsplan

De aanleiding voor het opstellen van het bestemmingsplan is de wens om het plangebied tot een woonwijk te ontwikkelen. Het plangebied is aangewezen als Vinac (Actualisering Vinex)-locatie, waar een substantieel deel van de woningbouwopgave van de regio Amsterdam moet worden gerealiseerd. Met dit bestemmingsplan wordt invulling gegeven aan deze opgave.

Het plangebied maakt deel uit van het programma Noorderwelf van de gemeente Zaanstad. Met de uitvoering van dit programma wordt ingezet op woningbouw en recreatie in Zaanstad-Noord.

Het bestemmingsplan is ten noordwesten van de woonwijk Assendelft-Noord gelegen en wordt globaal begrensd door:

  • De Provincialeweg N203 en de spoorlijn Alkmaar-Amsterdam in het noordoosten;

  • De oever van de sloot langs de woonwijk Assendelft-Noord in het zuidoosten;

  • Het agrarisch groengebied vallend in bestemmingsplan Kaaik in het zuidwesten en noordwesten.

Hogere waarden

In samenhang met dit vastgestelde bestemmingsplan is tevens, door het college op 11 maart 2014, nummer 2014/57887 besloten hogere waarden vast te stellen voor de geluidgevoelige panden in het plangebied van bestemmingsplan Kreekrijk. De hogere waarden zijn vastgesteld voor de ten hoogst toelaatbare geluidsbelasting vanwege wegverkeerslawaai als gevolg van de Provincialeweg N203 en de Nieuwe Noorderlaan in Assendelft

Op het ontwerpbesluit tot vaststelling van de hogere waarde zijn geen zienswijzen binnen gekomen.

Dit besluit is bij afzonderlijke publicatie bekend gemaakt.

Inzage

Het vaststellingsbesluit en het bestemmingsplan liggen vanaf donderdag 12 juni 2014 gedurende zes weken (tot en met donderdag 24 juli 2014) op de volgende wijzen ter inzage:

  • Elektronisch via de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl;

  • Als pdf bestand inclusief bijbehorende stukken op de gemeentelijke website: www.zaanstad.nl (zoekterm ‘bestemmingsplan’);

  • via de balie van Klantcontact Vergunningen in het stadhuis, Stadhuisplein 100 te Zaandam. Melden bij de receptie voor een juiste doorverwijzing. Openingstijden maandag, woensdag en donderdag van 8.30 -16.00 uur, dinsdag van 13:30 tot 16:00 uur en vrijdag van 08:30 tot 12:00 uur. Aanbevolen wordt om eerst telefonisch een afspraak te maken: tel. 14075.

Beroep

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan tegen het vastgestelde bestemmingsplan beroep worden ingesteld door:

  • Belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend ten aanzien van het ontwerp;

  • Belanghebbenden, aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijzen ten aanzien van het ontwerp hebben ingediend;

  • Belanghebbenden ten aanzien van door de gemeenteraad in het bestemmingsplan ten opzichte van het ontwerp aangebrachte wijzigingen.

Beroepschriften moeten worden gezonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn.

Meer informatie over beroep staat op de website: www.raadvanstate.nl.

Crisis- en herstelwet

Op het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Deze afdeling beperkt het beroepsrecht en stelt striktere eisen aan het beroepschrift. Dit brengt onder meer met zich mee dat alle beroepsgronden in het beroepschrift dienen te worden opgenomen en deze na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld. In het beroepschrift moet worden vermeld dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Naar boven