Logo Muiden
Ontwerpbestemmingsplan De Krijgsman, herziene termijn tervisielegging, Muiden

Kennisgeving

Als gevolg van een technische storing is het ontwerpbestemmingsplan De Krijgsman te laat verschenen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl

Het College van burgemeester en wethouders van de gemeente Muiden heeft derhalve besloten het plan vanaf donderdag 12 juni weer voor een periode van 6 weken ter visie te leggen. De periode van de ter visielegging wordt daarmee donderdag 12 juni tot en met woensdag 23 juli 2014.

De zienswijzen die in de periode van 23 mei tot 12 juni zijn ingediend zullen worden meegenomen in de behandeling van het ontwerpbestemmingsplan. Dit betekent dat de totale termijn van ter visie legging van het ontwerp bestemmingsplan 9 weken bedraagt.

Het ontwerpbestemmingsplan is digitaal in te zien via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl en via de gemeentelijke website www.muiden.nl. Het planidentificatienummer is NL.IMRO.0424.BP2701KRIJGSMA2014-0201. Een analoog exemplaar kan ingezien worden op de volgende locaties:

Ontwerpbestemmingsplan De Krijgsman

  • in het gemeentehuis aan Het Anker 2 te Muiden. U kunt hiervoor terecht bij het Centraal Servicepunt. De openingstijden zijn dagelijks (op werkdagen) van 08.30 uur tot 12.30 uur.

  • Servicepunt De Bibliotheek (Rijver), Nienhuis Ruyskade 26 Muiderberg

  • De Bibliotheek vestiging Muiden, Kazernestraat 10 Muiden

Voor openingstijden De Bibliotheek, kijk op www.debibliotheek.org

Het ontwerpbestemmingsplan De Krijgsman heeft betrekking op een gebied aan de westzijde van de kern Muiden. Het plangebied wordt aan de noordzijde begrensd door de watergangen aan de voet van de Diemerdijk. De zuidelijke plangrens ligt langs de Muidertrekvaart. Aan de oostzijde ligt de grens langs de bestaande bebouwing van Muiden.

Inhoud van het ontwerpbestemmingsplan

Het ontwerpbestemmingsplan ziet toe op transformatie van een voormalig kruitfabrieksterrein, agrarische gronden en sportlocatie in een nieuw woon- en werkgebied. Het beoogde programma dat met het ontwerpbestemmingsplan wordt mogelijk gemaakt, betreft maximaal 1.300 nieuwe woningen, 25.000 m2 bvo nieuwe commerciële en/of niet commerciële functies en bijbehorende voorzieningen. Voorts maken enkele bestaande woningen in het plangebied en circa 3.380 m2 bvo bestaande bebouwing onderdeel uit van het bestemmingsplan.

Crisis- en herstelwet

Voor dit bestemmingsplan geldt dat de Crisis- en Herstelwet van toepassing is. Dit heeft geen gevolgen voor deze fase, maar wel voor de beroepsfase die volgt na vaststelling van het bestemmingsplan.

Zienswijzen

Het is mogelijk om zowel schriftelijk als mondeling een zienswijze in te dienen tijdens de periode dat het ontwerpbestemmingsplan ter inzage ligt. Uw schriftelijke zienswijze dient te worden gericht aan de gemeenteraad adres Postbus 3, 1398 ZG te Muiden. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken. Neemt u hiervoor telefonisch contact op met de gemeente Muiden: 0294 210210. Deze mogelijkheid bestaat tot drie dagen voordat de ter inzage legging eindigt.

Naar boven