Logo Vlaardingen
Ontwerpbestemmingsplan Holy Zuidoost Midden, Vlaardingen

Burgemeester en wethouders van Vlaardingen maken ingevolge het bepaalde in art. 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van donderdag 12 juni 2014 gedurende een termijn van 6 weken het ontwerp bestemmingsplan Holy Zuidoost Midden ter inzage ligt op het Stadskantoor aan Westnieuwland 6, maandag t/m vrijdag tijdens openingsuren van 8.00 tot 17.00 uur. Het digitale bestemmingsplan met planidentificatie NL.IMRO.0622.0206bpHzom2009-0020 is raadpleegbaar en beschikbaar gesteld op de website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Het plangebied wordt begrensd door de Reigerlaan in het noorden, de Zwaluwenlaan in het oosten, de Zwanensingel in het zuiden en de Lepelaarsingel in het westen.

Het doel van dit bestemmingsplan is tweeledig. Enerzijds is het de bedoeling om aan de betreffende herontwikkelingsgebieden een ontwikkelingsgerichte juridisch-planologische regeling te geven en aldus de realisatie van De Nieuwe Vogelbuurt mogelijk te maken. Anderzijds is het de bedoeling om voor het overige een consoliderend plan te maken, waarmee wordt bedoeld dat alle bestaande rechten (vrijstellingen en vergunningen) in principe zijn meegenomen in het bestemmingsplan.

Als resultaat van het wettelijke vooroverleg zijn in het ontwerp geen grote wijzigingen aangebracht ten opzichte van het voorontwerp bestemmingsplan. Wel is er door het college van burgemeester en wethouders inmiddels een Stedenbouwkundig Programma van Eisen vastgesteld, dat is verwerkt in het ontwerp bestemmingsplan.

Informatiebijeenkomst

In de beginperiode van de terinzagelegging zal er een informatiebijeenkomst worden georganiseerd in de vorm van een inloopavond. Iedereen is van harte welkom om daar kennis te nemen van het plan, vragen te stellen en desgewenst nadere uitleg te krijgen. Nadere informatie over datum, tijdstip en plaats zal nog worden verspreid in de wijk en de directe omgeving daarvan. Ook kan men hierover bij de gemeente navraag doen via onderstaand telefoonnummer.

Zienswijzen

Gedurende de termijn van terinzagelegging (zijnde dus van donderdag 12 juni t/m woensdag 23 juli) kan eenieder zowel schriftelijk als mondeling zijn zienswijze omtrent het ontwerp bestemmingsplan kenbaar maken. Schriftelijke zienswijzen dienen te zijn gericht aan de gemeenteraad, ter attentie van het hoofd afdeling Ruimtelijke en Maatschappelijke Ontwikkeling, Postbus 1002 – 3130 EB Vlaardingen. Mondelinge zienswijzen kunnen worden ingebracht bij de sectie Ruimte, Wonen en Milieu van voornoemde afdeling, na telefonische afspraak via het secretariaat (tel. 010-248 4700).

Vlaardingen, 10 juni 2014

Burgemeester en wethouders van Vlaardingen

Naar boven