Logo WageningenVaststelling gewijzigd bestemmingsplan Vernieuwbouw stadhuis, Markt 22

Burgemeester en wethouders van de gemeente Wageningen maken bekend dat de raad in zijn vergadering van 13 januari 2014 het bestemmingsplan “Vernieuwbouw stadhuis, Markt 22” gewijzigd heeft vastgesteld.

Inhoud bestemmingsplan en begrenzing

Het bestemmingsplan maakt de verbouw en uitbreiding van het stadhuis mogelijk op het perceel Markt 22.

Wijzigingen in het bestemmingsplan

Bij de vaststelling van het plan is er een wijziging in het bestemmingsplan aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan. Deze wijziging staat in de zienswijzennota, welke onderdeel uitmaakt van het raadsbesluit over de vaststelling van het bestemmingsplan. In deze nota zijn ook de zienswijzen en de beantwoording daarvan opgenomen. Kort samengevat is de volgende wijziging aangebracht:

  • 1.in artikel 3.1 (bestemmingsomschrijving) van de regels is een bepaling toegevoegd dat de voor ‘Maatschappelijk’ aangewezen gronden bestemd zijn voor een fietsenstalling tevens toegankelijk voor openbaar publiek.

 

Ter inzage

Het bestemmingsplan met bijlagen ligt met ingang van donderdag 23 januari 2014 gedurende 6 weken ter inzage bij Publiekszaken, Markt 22. Publiekszaken is op werkdagen geopend van 8:30 uur tot 12:30 uur. ’s Middags kunnen de stukken op afspraak worden ingezien.

 

Website

Het bestemmingsplan is digitaal te raadplegen via www.wageningen.nl:wonen, milieu en verkeer/ bouwen en wonen/ bestemmingsplannen. Het planidentificatienummer van het bestemmingsplan is NL.IMRO.0289.0032stadhuis-VSG1.

 

Beroep

Tot en met woensdag 5 maart 2014 kan tegen het besluit beroep worden ingesteld door:

  • 1.belanghebbenden die tijdig zienswijzen hebben ingebracht;

  • 2.belanghebbenden aan wie niet redelijkerwijs kan worden verweten dat zij geen zienswijzen tegen het bestemmingsplan hebben ingebracht;

  • 3.overige belanghebbenden, voor zover het de wijziging in het bestemmingsplan betreft, die zich niet met de wijziging kunnen verenigen.

 

Beroep kan worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Indien beroep wordt ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Aan zowel het instellen van beroep als het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

 

Het besluit treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen deze termijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State dat wordt gehonoreerd.

 

Meer informatie

Als u nog vragen heeft over de beroepsprocedure of het plan kunt u contact opnemen met Publiekszaken (0317 – 492 400).

Naar boven