Logo Lingewaard
Ontwerpbestemmingsplan Bedrijvenpark Lingewaard, Lingewaard

Burgemeester en wethouders van Lingewaard maken bekend dat het volgende ontwerp-bestemmingsplan ter inzage ligt

Bedrijvenpark Lingewaard

Het bestemmingsplan Bedrijvenpark Lingewaard heeft betrekking op het voormalige veilingterrein aan de Veilingweg 16 in Huissen. Tevens behoort het perceel Nijverheidsstraat 75 tot het plangebied. Het plangebied maakt onderdeel uit van het bedrijventerrein Pannenhuis I in Huissen.

Een herziening van het geldende bestemmingsplan maakt herontwikkeling van het voormalige veilingterrein mogelijk, in die zin dat ruimte wordt geboden aan grond-, weg- en waterbouw, sloop- en asbestsanering, op- en overslag van afval, milieustraat en reiniging, beton-, puin- en asfaltrecycling, laad-, los- en overslag en projectontwikkeling.

Daarnaast voorziet het bestemmingsplan in een verruiming van de huidige bestemming 'Tuinbouwveiling’ naar een ruimere en flexibelere bestemming ‘Bedrijventerrein’ waar bedrijfsfuncties, variërend van maximaal milieucategorie 3.1 tot maximaal milieucategorie 4.2 zijn toegestaan.

Ten slotte biedt het bestemmingsplan de mogelijkheid voor het organiseren van evenementen.

Inzage en zienswijzen

Het ontwerp-bestemmingsplan “Bedrijvenpark Lingewaard” met bijbehorende stukken wordt op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening voor een ieder met ingang van donderdag 12 juni 2014 gedurende zes weken op de volgende wijzen ter inzage gelegd, beschikbaar gesteld en raadpleegbaar gemaakt:

  • − Het digitale ontwerp-bestemmingsplan kunt u raadplegen op de landelijke website http://www.ruimtelijkeplannen.nl onder nr. NL.IMRO.1705.14-ON01.

  • − Het ontwerp-bestemmingsplan is digitaal in te zien op de website van de gemeente Lingewaard (www.lingewaard.nl onder wonen en leven→Actueel→bekendmakingen→bestemmingsplannen →naam bestemmingsplan opzoeken);

  • − Zowel het digitale als analoge ontwerp-bestemmingsplan ligt ter inzage bij het Klant Contact Centrum Lingewaard. Buiten de openingstijden kunnen de stukken worden ingezien na een afspraak met het Klant Contact Centrum, telefoon (026) 326 01 11.

Een ieder die het niet eens is met (onderdelen van) het ontwerp-bestemmingsplan kan binnen de termijn van terinzagelegging schriftelijk of mondeling zijn zienswijze kenbaar maken aan de gemeenteraad van Lingewaard, Postbus 15, 6680 AA Bemmel. Degene die een mondelinge zienswijze kenbaar wil maken, kan contact opnemen met een medewerker van het Klant Contact Centrum, telefoon (026) 326 01 11.

Er wordt in verband met dit bestemmingsplan geen exploitatieplan vastgesteld.

Gedurende de termijn van tervisielegging wordt tevens een inloopavond georganiseerd. Deze inloopavond vindt plaats op donderdag 19 juni 2014 vanaf 19.30 uur tot 21.00 uur in het voormalige veilingcomplex aan de Veilingweg 16. Tijdens deze avond zal er geen centrale presentatie worden verzorgd, u bent welkom vanaf de genoemde tijd.

Bemmel, 11 juni 2014

Naar boven