Logo Voorst
Gecorrigeerd vastgesteld bestemmingsplan Var-west 2013, Voorst

Burgemeester en wethouders van Voorst maken het volgende bekend:

Gecorrigeerd vastgesteld bestemmingsplan Var-west 2013

Met ingang van donderdag 12 juni 2014 ligt voor een periode van zes weken voor iedereen ter inzage het (gecorrigeerde) bestemmingsplan Var-west 2013 (NL.IMRO.0285.18101-VS01) en de bijbehorende stukken. Het bestemmingsplan is door de gemeenteraad van Voorst vastgesteld op 26 mei 2014. Het plan kunt u op werkdagen van 8.30 uur tot 12.15 uur inzien bij de balie VROM in het gemeentehuis van Voorst, H.W. Iordensweg 17 in Twello. Ook bestaat de mogelijkheid om op andere tijden de stukken in te zien. Hiervoor kunt u een afspraak maken met de behandelend ambtenaar, de heer J. Wesseldijk. Zijn telefoonnummer is (0571) 27 92 88. Het bestemmingsplan is ook digitaal beschikbaar gesteld. Op de website www.voorst.nl onder Wonen, Bouwen en Ruimtelijke Ordening, Ruimtelijk plan raadplegen, Ruimtelijke plannen: ter inzage kunt u de stukken bekijken. Tevens kan het plan op de website www.ruimtelijkeplannen.nl geraadpleegd worden.

Dit bestemmingsplan zal het mogelijk maken dat het terrein ten westen van de huidige VAR locatie door VAR als bedrijfsterrein kan worden gebruikt. VAR zal de puinbreekinstallatie naar dit terrein verplaatsen. Het terrein wordt begrensd door de A1, de Ardeweg en de Aerdenbroek en heeft een oppervlakte van ongeveer 7,5 ha. Het terrein zal worden voorzien van een door VAR aan te leggen aarden wal.

Het vastgestelde plan wijkt af van het eerder ter inzage gelegen ontwerpplan. Het behelst enkele aanpassingen ter verduidelijking van de regels. Het bestemmingsplan is een gecorrigeerde versie van het plan dat op 27 mei 2013 is vastgesteld door de raad van de Gemeente Voorst en waartegen beroep is ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. De correctie heeft plaatsgevonden naar aanleiding van de tussenuitspraak van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State van 5 maart 2014. In deze uitspraak is aangegeven dat het nieuw vastgestelde plan niet hoeft te worden voorbereid met toepassing van afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht.

Beroep

Ingevolge de hierboven aangegeven uitspraak wijzen wij hierbij belanghebbenden op de mogelijkheid om alsnog een beroepschrift in te dienen, voor zover het betreft de aspecten reflectie van geluid door de geluidwal aan de noordkant van het terrein en trilling.

Beroep kan met ingang van de dag na de dag waarop de terinzagelegging is aangevangen, voor een periode van zes weken, worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Twello, 11 juni 2014

J.T.H.M. Penninx, burgemeester

E.J.M. van Leeuwen, secretaris

Naar boven