Logo Olst-Wijhe
Vastgesteld bestemmingsplan Welsum Noordwestelijke ontwikkeling, Olst-Wijhe

Burgemeester en wethouders van de gemeente Olst-Wijhe maken bekend dat vanaf donderdag 12 juni 2014 tot en met woensdag 23 juli 2014 bij ons klantcontactcentrum aan het Raadhuisplein 1 in Wijhe en bij de balie van het Holstohus in Olst ter inzage ligt:

  • het ongewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ‘Welsum, Noordwestelijke ontwikkeling’

  • de geurvisie ‘Geurgebiedsvisie uitbreiding kern Welsum’

  • de geurverordening ‘Verordening geurhinder en veehouderij noordwestzijde Welsum’

  • het welstandskader ‘Welsum, noordwestelijke ontwikkeling’ voor het voorliggende bestemmingsplangebied

Het bestemmingsplan is tevens elektronisch raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl en via de website van de gemeente Olst-Wijhe. Het bestemmingsplan, de geurgebiedsvisie, de geurverordening en het welstandskader zijn op maandag 26 mei 2014 door de gemeenteraad ongewijzigd vastgesteld.

Bestemmingsplan

Het bestemmingsplan maakt de bouw van 21 woningen mogelijk in het dorp Welsum, in het gebied gelegen ten noordwesten van Welsum (Middelstuk II), kadastraal bekend als gemeente Wijhe, sectie G, nummer 2495. Het woningaanbod voorziet in woningen voor starters, twee-onder-een-kapwoningen en vrije kavels. Het plan, met het nummer NL.IMRO.1773.BP2013008003-0301, is ook te raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl. De bronbestanden zijn beschikbaar via http://ro.olst-wijhe.nl.

Geur

De Wet geurhinder en veehouderij biedt gemeenten de mogelijkheid om andere afstanden of normen vast te stellen dan de landelijk gestelde afstanden en normen. Deze moeten worden vastgelegd in een gemeentelijke geurverordening. Uitgangspunt daarbij is dat de veehouderijen niet in hun belangen worden geschaad en ter plaatse van de nieuwe woningen geen onaanvaardbaar woon- en verblijfsklimaat ontstaat. Om woningbouw mogelijk te maken op de planlocatie nabij Welsum is een geurverordening opgesteld. De onderbouwing van de verordening is opgenomen in de “Geurgebiedsvisie uitbreiding kern Welsum”.

Welstand

Op de geplande woningbouwlocatie is nu een welstandsbeleid van toepassing dat gericht is op het landelijk gebied. Door de bestemmingsplanherziening wordt het gebied bebouwd met woningen en onderdeel van het dorp. Het welstandsbeleid voor de planlocatie wordt daarom aangepast en gelijk gesteld aan het geldende welstandsbeleid dat geldt in het dorp.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan beroep bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage) worden ingesteld door een belanghebbende die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht of een belanghebbende die aantoont dat hij/zij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn/haar zienswijze bij de gemeenteraad naar voren te brengen. Het vaststellingsbesluit treedt in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn. Het instellen van beroep schorst het besluit niet. Degene die beroep instelt kan daarnaast een verzoek om een voorlopige voorziening (schorsing) indienen bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag).

Tegen het welstandskader en de geurverordening is geen beroep mogelijk.

Crisis- en herstelwet

Op dit besluit is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent, dat belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Verzocht wordt om in het beroepschrift te vermelden dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Naar boven