Logo Borsele
Structuurvisie Borsele 2014–2019, Borsele

Op grond van artikel 2.1 van de Wet ruimtelijke ordening stelt de gemeenteraad, voor een goede ruimtelijke ordening één of meerdere structuurvisies vast. De structuurvisie bevat de hoofdlijnen van de voorgenomen ontwikkeling van het gebied en de hoofdzaken van het door de gemeente te voeren ruimtelijke beleid. Daarnaast gaat de structuurvisie in op de wijze waarop de gemeenteraad zich voorstelt de voorgenomen ontwikkelingen te realiseren.

De structuurvisie 2014-2019 actualiseert de bestaande structuurvisie van de gemeente Borsele uit 2009. De beleidslijnen die in de structuurvisie uit 2009 zijn uitgezet, zijn tegen het licht gehouden en op hun merites beoordeeld. Het bestaande beleid is herijkt, geactualiseerd en nieuw beleid is meegenomen.

De huidige dorpsprofielen zijn eveneens geactualiseerd en geven de bestaande situatie weer met een doorkijk naar voorziene ontwikkelingen.

Bijeenkomst en informatieverstrekking

Met in achtneming van artikel 2.1.1. Besluit ruimtelijke ordening is tijdens de gemeenteraadsvergadering van 17 april met de gemeenteraad en met vertegenwoordigers uit het maatschappelijk middenveld een interactieve werksessie gehouden. Aan de hand van stellingen over de drie kern thema’s wonen, werken en recreëren is gediscussieerd over de maatschappelijke, economische en ruimtelijke toekomst van de gemeente. Hierbij heeft de discussie zich vooral gericht op onderdelen uit de Structuurvisie 2009-2014 welke, gezien de huidige tijdsgeest, tegen het licht gehouden moe(s)ten worden.

Inzage

Vanaf donderdag 12 juni t/m woensdag 23 juli 2014 ligt het ontwerp structuurvisie Gemeente Borsele 2014-2019 voor iedereen ter inzage. U kunt het ontwerp structuurvisie via www.ruimtelijkeplannen.nl raadplegen. Op deze website selecteert u het tabblad “Structuurvisies”. Vul dan in het venster “ID” de code van de structuurvisie in: NL.IMRO.0654.SVBS20142019-0001. Daarnaast ligt het ontwerp structuurvisie ter inzage in het gemeentehuis aan de Stenevate 10 te Heinkenszand. Het gemeentehuis is geopend van maandag t/m vrijdag van 8.30 uur tot 12.30 uur. U kunt de stukken ook bekijken op de gemeentelijke website www.borsele.nl.

Het is mogelijk dat de gemeente tijdens de termijn van terinzagelegging nog aanvullende relevante stukken en gegevens ter inzage legt.

Inspraak

Tijdens de termijn van terinzagelegging kan iedereen een schriftelijke inspraakreactie naar voren brengen. Deze schriftelijke inspraakreactie kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders van Borsele, Postbus 1, 4450 AA Heinkenszand.

Informatie

Voor vragen kunt u contact opnemen met de afdeling Ruimtelijke Ordening en Milieu op (0113) 238481.

Heinkenszand, 11 juni 2014

Naar boven