Besluit omgevingsvergunning inrichting Engwierum-1 aan Buitendijkswei te Dongeradeel, Ministerie van Economische Zaken

Kennisgeving

De Minister van Economische Zaken maakt bekend:

Dat aan de Nederlandse Aardolie Maatschappij B.V. te Assen een omgevingsvergunning is verleend voor de activiteit ‘het veranderen en in werking hebben van een inrichting de gehele inrichting omvattend (revisie)’, ingevolge de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht voor de inrichting Engwierum-1. De inrichting Engwierum-1 is gelegen in de gemeente Dongeradeel, aan de Buitendijkswei, op het perceel kadastraal bekend gemeente Ee, sectie L, nummer 348.

De inrichting Engwierum-1 is bestemd voor het produceren en afvoeren van aardgas.

Het geproduceerde aardgas wordt door middel van een ondergrondse nat-gastransportleiding via locatie Kollumerpomp-1 afgevoerd naar de gasbehandelingsinstallatie Grijpskerk GDF.

De omgevingsvergunning betreft actualisering van de vigerende vergunning. Daarnaast worden enkele veranderingen aangebracht op de inrichting. Naast de reeds plaatsvindende gasproductie uit gasproductieput EWM-1 zal gasproductieput EWM-3 worden geboord en in gebruik genomen. Gasproductieput EWM-3 zal worden aangesloten op het bestaande leidingwerk van de niet meer in gebruik zijnde gasproductieput EWM-2. Ten slotte zal een hydraulische eenheid ten behoeve van gasproductieput EWM-3 worden geplaatst en in gebruik genomen.

Op het ontwerpbesluit dat van 20 maart 2014 tot en met 30 april 2014 ter inzage lag bij de gemeente Dongeradeel zijn zienswijzen ingediend. De zienswijzen zijn verwerkt in het besluit.

Het besluit en de andere relevante stukken liggen met ingang van 12 juni 2014 gedurende zes weken ter inzage op de secretarie van de gemeente Dongeradeel. Inzage is mogelijk op werkdagen tijdens kantooruren. Wij adviseren u voor de inzage van dit besluit eerst contact op te nemen met de gemeente, telefoon 14 0519.

Voor inlichtingen kunt u zich wenden tot mevrouw G.S.J. Kooij, telefoon 06 – 54 79 52 29 van het Ministerie van Economische Zaken.

Tegen dit besluit kan degene wiens belang rechtstreeks bij dit besluit is betrokken, binnen zes weken na de dag van de terinzagelegging van dit besluit een gemotiveerd beroepschrift indienen bij de Rechtbank Noord-Nederland, ter attentie van de sector Bestuursrecht, Postbus 150, 9700 AD GRONINGEN.

Wij maken u erop attent dat slechts beroep tegen dit besluit kan worden ingediend als ook een zienswijze is ingebracht tegen het ontwerpbesluit en men belanghebbende is.

Naar boven