Regeling van de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport van 27 mei 2014, Kenmerk 355081-119084-Z, houdende wijziging van de Regeling zorgverzekering ter vaststelling van het percentage van de geïnde bestuursrechtelijke premie dat over het jaar 2014 in 's Rijks kas wordt gestort

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport,

Gelet op artikel 18g, vierde lid, van de Zorgverzekeringswet;

Besluit:

ARTIKEL I

De Regeling van de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport van 11 maart 2014, kenmerk 328906-117615-Z, wordt ingetrokken.

ARTIKEL II

Artikel 6.5.3a van de Regeling Zorgverzekering komt te luiden:

Het Zorginstituut Nederland stort over 2014 23 procent van de in het desbetreffende kalenderjaar geïnde bestuursrechtelijke premies, bedoeld in artikel 18d van de Zorgverzekeringswet, in 's Rijks kas.

ARTIKEL III

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag volgende op de dag waarop deze in de Staatscourant wordt geplaatst en werkt terug tot en met 1 januari 2014.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, E.I. Schippers

TOELICHTING

Een deel van de van wanbetalers geïnde bestuursrechtelijke premie wordt gebruikt voor de financiering van de innings- en uitvoeringskosten. Aangezien deze kosten voor rekening van ’s Rijks kas komen, terwijl zonder nadere maatregelen de geïnde bestuursrechtelijke premie in het Zorgverzekeringsfonds terecht zou komen, is geregeld dat bij ministeriële regeling wordt bepaald welk deel van de geïnde premie (ter financiering van bovenbedoelde kosten) door het Zorginstituut Nederlands in ’s Rijks kas wordt gestort. De rest komt alsnog toe aan het Zorgverzekeringfonds (zie artikel 39, tweede lid, onderdeel g, van de Zorgverzekeringswet).

Voor het jaar 2014 wordt het gedeelte gesteld op 30/130, dat wil zeggen op 23%, van het totaal van de bestuursrechtelijke premie die in het respectievelijke kalenderjaar daadwerkelijk is ontvangen.

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, E.I. Schippers

Naar boven