Regeling van de Staatssecretaris van Justitie van 2 juni 2014, nr. 522556, houdende wijziging van de Regeling kennisgeving ambtshandelingen gerechtsdeurwaarders

De Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie,

Gelet op artikel 3a, eerste lid, van de Gerechtsdeurwaarderswet;

Besluit:

ARTIKEL I

De Regeling kennisgeving ambtshandelingen gerechtsdeurwaarders wordt als volgt gewijzigd:

A

Artikel 1 wordt als volgt gewijzigd:

1. Onderdeel a komt te luiden:

  • a. via data-communicatie (e-mail: secretariaatdjoa<\@>minvenj.nl) dan wel op werkdagen tussen 08.30 uur en 17.30 uur per telefoon (070-3706663) de Afdeling Bestuurlijke en Juridische Zaken van de Directie Juridische en Operationele Aangelegenheden van het Directoraat-Generaal Rechtspleging en Rechtshandhaving van het Ministerie van Veiligheid en Justitie.

2. In onderdeel b wordt ‘070-3707911’ vervangen door: 070-3706060.

B

Artikel 2, tweede lid, komt te luiden:

  • 2. De gerechtsdeurwaarder die de kennisgeving doet, zendt de op de opgedragen ambtshandeling betrekking hebbende stukken via data-communicatie aan de Afdeling Bestuurlijke en Juridische Zaken van de Directie Juridische en Operationele Aangelegenheden van het Directoraat-Generaal Rechtspleging en Rechtshandhaving van het Ministerie van Veiligheid en Justitie, onder vermelding van ‘SPOED’. In overige gevallen zendt hij de stukken aan een na de melding aan hem bekend te maken adres.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van de eerste dag na de dagtekening van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

’s-Gravenhage, 2 juni 2014

De Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie, F. Teeven

TOELICHTING

Deze wijziging houdt een actualisering van de contactgegevens van het ministerie van Veiligheid en Justitie in. In verband met een wijziging in de werkwijze is bij de Afdeling Bestuurlijke en Juridische Zaken van de Directie Juridische en Operationele Aangelegenheden van het Ministerie van Veiligheid en Justitie, de telefax niet langer in gebruik. Er wordt dan ook geregeld dat de op de opgedragen ambtshandeling betrekking hebbende stukken niet meer via de fax worden verzonden. Stukken kunnen nog steeds worden verzonden per post. Om de afhandeling van een melding te bespoedigen, wordt voorts geregeld dat de verzending van stukken tevens via e-mailverkeer plaatsvindt.

De Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie, F. Teeven

Naar boven