Logo Aalsmeer
Terinzagelegging ontwerpbestemmingsplan ‘N 196 en Zwarteweg’, Aalsmeer

Burgemeester en wethouders van Aalsmeer maken ingevolge artikel 3.8 Van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat van 6 juni 2014 tot en met 17 juli 2014 voor een ieder ter inzage ligt het ontwerpbestemmingsplan ‘N 196 en Zwarteweg’ met de daarop betrekking hebbende stukken.

Plangebied

Het plangebied van het bestemmingsplan beslaat het tracé van de N 196 over de Burgemeester Kasteleinweg tussen de kruising met de Oosteinderweg en de Van Cleeffkade enerzijds en de kruising met de Zwarteweg anderzijds. Tevens maken van het plangebied deel uit de aan de westzijde hiervan gelegen gronden tussen de Burgemeester Kasteleinweg, de gemeentewerf en de achterzijde van de percelen van de Hortensialaan, alsmede het Heegstrapark en het perceel aan de Ophelialaan 92. Voor het plangebied is in de toekomst herontwikkeling tot woonbuurt voorzien. Met het oog daarop is op 31 oktober 2013 een voorbereidingsbesluit genomen, dat op 1 november 2013 voor de duur van één jaar in werking is getreden.

Doelstelling

Het bestemmingsplan kent een juridische en een beleidsmatige doelstelling. Het juridische doel van het onderhavige bestemmingsplan is voor de toekomst te voorkomen dat de gronden minder geschikt worden voor de verwezenlijking van de voorgenomen herontwikkeling. Het beleidsmatige doel is een actueel kader te bieden voor het beheer van de bestaande situatie. Het bestemmingsplan is daarmee conserverend van aard. Het beoogt de bestaande situatie qua gebruik en bebouwing vast te leggen, vooruitlopend op een toekomstige planologische regeling voor de beoogde herontwikkeling.

Inzien ontwerp bestemmingsplan

Het bestemmingsplan bestaat uit een planverbeelding en planregels en gaat vergezeld van een toelichting. Vanaf 1 januari 2010 is het digitale bestemmingsplan het rechtsgeldige bestemmingsplan. Het ontwerpbestemmingsplan ligt met de bijbehorende stukken met ingang van 6 juni 2014 tot en met 17 juli 2014 gedurende zes weken voor een ieder op de volgende wijze ter inzage:

Indienen zienswijze

Gedurende de hiervoor genoemde inzagetermijn wordt een ieder in de gelegenheid gesteld om een schriftelijke of mondelinge zienswijze over het bestemmingsplan naar voren te brengen. U kunt er ook voor kiezen uw zienswijze digitaal in te dienen via de gemeentelijke website door op de hiervoor genoemde webpagina de optie ‘reageren’ te kiezen. Schriftelijke reacties worden gericht aan Burgermeester en wethouders (postbus 253, 1430 AG Aalsmeer) onder vermelding van ‘zienswijze bestemmingsplan ‘N 196 en Zwarteweg’. Degene die buiten de openingstijden inzage wil hebben en degene die mondeling zijn zienswijze naar voren wil brengen kan daarvoor contact opnemen met het algemene telefoonnummer 0297-387575.

Naar boven