Logo Heerhugowaard
Ontwerpbestemmingsplan Tweede partiële herziening Heerhugowaard Zuid, Heerhugowaard

Burgemeester en wethouders van Heerhugowaard maken overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat voor vaststelling ter inzage ligt het ontwerp bestemmingsplan Tweede partiële herziening Heerhugowaard Zuid. Het plangebied is zeer beperkt van omvang. De partiële herziening heeft uitsluitend betrekking op de gronden buiten het bouwvlak, die in het bestemmingsplan Heerhugowaard-Zuid waren aangeduid met de bestemming H4. Deze gronden zijn van goedkeuring onthouden door de Raad van State.

Met de herziening van het bestemmingsplan wordt een actueel juridisch-planologisch kader opgesteld. Daarbij wordt rekening gehouden met de uitspraak van de Raad van State. Er zijn geen zware geluidsinstallaties toegestaan voor het reguliere gebruik. Deze zijn alleen mogelijk als er evenementen worden georganiseerd conform het evenementenbeleid, met een daarbij behorende vergunning. Het plan dient een goede basis te geven voor de gewenste brede recreatieve bestemming van het gebied. Daarbij wordt ook rekening gehouden met de mogelijke toekomstige invulling als wellnesscentrum van het gebouw van de (voormalige) Waerdse Tempel.

Terinzageligging

Het ontwerpbestemmingsplan ligt met ingang van 11 juni 2014 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage bij het Informatiecentrum in de hal van het gemeentehuis aan de Parelhof 1. De openingstijden van het gemeentehuis zijn maandag tot en met donderdag van 10.00 uur tot 17.00 uur en vrijdag van 10.00 uur tot 20.00 uur. De openingstijden van Info(n)oord zijn: maandag, woensdag en vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur en van 18.30 tot 20.30 uur.

Het ontwerp bestemmingsplan is digitaal te raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Als u bij zoekterm de naam “Tweede partiële herziening Heerhugowaard Zuid” invult of de volgende code: IDN NL.IMRO.0398.BP21HHWZUID2EPH-ON01 invult, wordt u direct naar het plan geleid.

Gedurende de genoemde termijn van zes weken kan een ieder zijn/haar zienswijze over het ontwerpplan schriftelijk en/of mondeling kenbaar maken bij de gemeenteraad van Heerhugowaard, Postbus 390, 1700 AJ Heerhugowaard. Voor het mondeling kenbaar maken van uw zienswijze wordt u verzocht vooraf contact op te nemen met de heer M. Waardenburg telefoonnummer 14-072, e-mail m.waardenburg@heerhugowaard.nl

Heerhugowaard, 10 juni 2014

Burgemeester en wethouders van hugowaard,

24SRO19s

Naar boven