Besluit van de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid van 30 mei 2014, 2014-0000048131, tot vaststelling van de formulieren in gebruik bij het Landelijk Register Kinderopvang en Peuterspeelzalen (LRKP)

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid,

Gelet op artikel 5, vierde lid, artikel 7, vijfde lid, artikel 11, derde lid en artikel 13, vijfde lid van het Besluit registers kinderopvang, buitenlandse kinderopvang en peuterspeelzaalwerk;

Besluit:

Artikel 1

Het aanvraagformulier voor opname van een kinderdagverblijf of buitenschoolse opvang, het aanvraagformulier voor opname van een voorziening voor gastouderopvang, het aanvraagformulier voor opname van een gastouderbureau en het aanvraagformulier voor opname van een Peuterspeelzaal in het Landelijk register Kinderopvang en Peuterspeelzalen (LRKP), gepubliceerd op Rijksoverheid.nl worden vervangen door de bij dit besluit gevoegde bijlagen.

Artikel 2

Het wijzigingsformulier voor het doorgeven van wijzigingen aan de gemeente door een houder van een kinderdagverblijf of buitenschoolse opvang, het wijzigingsformulier voor het doorgeven van wijzigingen aan de gemeente door een houder van gastoudervoorziening, het wijzigingsformulier voor het doorgeven van wijzigingen aan de gemeente door een houder van een gastouderbureau, het wijzigingsformulier voor het doorgeven van wijzigingen aan de gemeente door een houder van een peuterspeelzaal, gepubliceerd op Rijksoverheid.nl worden vervangen door de bij dit besluit gevoegde bijlagen.

Artikel 3

De voor de datum waarop dit besluit in werking treedt op Rijksoverheid.nl gepubliceerde losse aanvraagvoorwaarden en toelichtingen komen te vervallen.

Artikel 4

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag van publicatie in de Staatscourant.

Dit besluit zal met toelichting en de bijlagen in de Staatscourant worden geplaatst.

Den Haag, 30 mei 2014

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, namens deze, de directeur Kinderopvang, M.P. Flier

TOELICHTING

Met het onderhavige besluit worden de op Rijksoverheid.nl gepubliceerde aanvraagformulieren en wijzigingsformulieren vervangen die in gebruik zijn voor het Landelijk Register Kinderopvang en Peuterspeelzalen (LRKP). De nieuwe formulieren worden hiermee vastgesteld en treden in werking met ingang van de dag van publicatie in de Staatscourant.

De formulieren zijn overgezet in de rijkshuisstijl, de volgorde van informatievragen in systemen en formulieren is verder gestroomlijnd en de aanvraagvoorwaarden en toelichtingen bij de formulieren zijn aangescherpt en nu onderdeel van de formulieren zelf. Dit maakt de formulieren voor ondernemers begrijpelijker en beter invulbaar.

BIJLAGEN

Aanvraagformulieren, inclusief de daarin opgenomen toelichting:

  • 1. Aanvraag Exploitatie kinderdagverblijf of buitenschoolse opvang;

  • 2. Aanvraag Exploitatie peuterspeelzaal;

  • 3. Aanvraag Exploitatie gastouderopvang;

  • 4. Aanvraag Exploitatie gastouderbureau.

Wijzigingsformulieren, inclusief de daarin opgenomen toelichting:

  • 5. Wijziging Kinderdagverblijf of buitenschoolse opvang;

  • 6. Wijziging Peuterspeelzaal;

  • 7. Wijziging Gastouderopvang;

  • 8. Wijziging Gastouderbureau.

1. Aanvraag Exploitatie kinderdagverblijf of buitenschoolse opvang

2. Aanvraag Exploitatie peuterspeelzaal

3. Aanvraag Exploitatie gastouderopvang

4. Aanvraag Exploitatie gastouderbureau

5. Wijziging Kinderdagverblijf of buitenschoolse opvang

6. Wijziging Peuterspeelzaal

7. Wijziging Gastouderopvang

8. Wijziging Gastouderbureau

Naar boven