Logo Wormerland
Kennisgeving start zienswijzeprocedure voor het plan van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier voor de aanleg van een aantal verontdiepingen en vooroevers in de Marken en langs de zwetoevers in het Wormer– en Jisperveld, Wormerland

Burgemeester en wethouders van Wormerland maken op grond van artikel 3.10 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) bekend dat zij voornemens zijn een omgevingsvergunning eerste fase te verlenen (ex artikel 2.5 Wabo) voor het plan van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier met de IDN NL.IMRO.0880.OP2014005008-0301 voor de realisatie van een aantal verontdiepingen en vooroevers in De Marken en langs het Zwet in het Wormer- en Jisperveld. Het gaat om de locaties die aangegeven zijn met de nummers 1 t/m 5,12, 22, 23 en 28 op de bij dit besluit behorende overzichtstekening. De voorliggende aanvraag omgevingsvergunning en het bijbehorende plan voorziet niet in maatregelen of voorzieningen in of langs De Poel.

De realisatie van de voorgenomen maatregelen is in strijd met het geldende bestemmingsplan ‘landelijk gebied’, omdat de ter plaatse bestemming van de grond ‘Water’ het gewenste gebruik van de grond als ‘vooroever’ en ‘verontdieping’ niet toelaat. Het college van burgemeester van wethouders kan (wettelijk) met toepassing van de afwijking als bedoeld in artikel 2.12 van de Wabo het plan alsnog mogelijk maken.

Het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier heeft in de aanvraag aangetoond en onderbouwd dat de geplande maatregelen geen afbreuk doen aan de waarden van het gebied. De gemeente is daarom voornemens de gevraagde ontheffing en vergunning te verlenen.

Inzage: Het ontwerp omgevingsvergunning, de ontwerp verklaring van geen bedenkingen (afkorting: vvgb) en de bijbehorende stukken kunnen met ingang van donderdag 12 juni 2014 gedurende een periode van 6 weken (dus tot 24 juli 2014) worden ingezien in het gemeentehuis van Wormerland aan de Koetserstraat 3 te Wormer (in de leeskamer naast de balie van de receptie) en op de website http://www.wormerland.nl/leefomgeving/bekendmakingen_ruimtelijke_ordening/vrijstellingen. Indien u niet in de gelegenheid bent tijdens de openingstijden het plan in te zien, kan na telefonische

afspraak een ander tijdstip worden bepaald.

Inloopavond

Voorafgaande aan de start van de ter inzage legging van het plan wordt op dinsdag 10 juni 2014 van 17.00 uur tot 19.00 uur in de raadszaal van het gemeentehuis een inloopbijeenkomst gehouden. Tijdens deze inloopbijeenkomst kunt u de stukken bekijken en krijgt u van de aanwezige medewerkers van de gemeente en het Hoogheemraadschap (desgewenst) uitleg over het plan en over de procedure die hiervoor wordt gevoerd. U bent van harte welkom en u kunt op ieder gewenst moment tussen 17.00 en 19.00 uur binnenlopen.

Zienswijzen:

Gedurende de bovengenoemde termijn van ter inzage legging (vanaf 12 juni 2014 tot 24 juli 2014) kan een ieder schriftelijk en mondeling zienswijzen tegen het ontwerpbesluit omgevingsvergunning en tegen de ontwerp verklaring van geen bedenkingen naar voren brengen bij het college van burgemeester en wethouders van Wormerland, postbus 20, 1530 AA Wormer.

Voor het kenbaar maken van een mondelinge reactie dient u tijdig, en in ieder geval uiterlijk een week voor het einde van de ter inzage legging, telefonisch een afspraak te maken met de behandelend adviseur, de heer A. Warmenhoven van het taakveld Ruimtelijke Ordening via het telefoonnummer 075 651 2219. Het is niet mogelijk telefonisch of via de email uw zienswijze kenbaar te maken.

Meer informatie?

Voor eventuele vragen of voor nadere informatie over dit plan kunt u bellen of mailen naar de heer A. Warmenhoven, alfred.warmenhoven@over-gemeenten.nl, telefoon (075) 651 21 00.

Wormer, 4 juni 2014

Naar boven