Logo Lansingerland
Ontwerpbestemmingsplan De Hoefslag 2012, eerste partiële herziening (Korenmolenweg), Bleiswijk, Lansingerland

Op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht maken burgemeester en wethouders van Lansingerland bekend dat het ontwerpbestemmingsplan “De Hoefslag 2012, eerste partiële herziening (Korenmolenweg)” met identificatienummer NL.IMRO.1621.BP0105H01-ONTW (met bijbehorende stukken) voor een ieder ter inzage wordt gelegd.

Beschrijving bestemmingsplan

In 1976 heeft de gemeente Bleiswijk grond ‘om niet’ overgedragen gekregen van de bewoners aan de Korenmolenweg ter plaatse van de nummers 5 t/m 39. Het betrof onder meer een strook grond van 2,7 meter breed ten behoeve van de aanleg van een trottoir langs de Korenmolenweg (ter plaatse van Korenmolenweg 5 t/m 41). De gemeente heeft dit trottoir uiteindelijk nooit aangelegd en is ook niet voornemens dit in de toekomst alsnog te doen. In loop der jaren is de strook grond naar een groenstrook getransformeerd en als zodanig onderhouden en/of in gebruik genomen door de bewoners. De voorgenoemde groenstrook heeft in de huidige situatie een verkeersbestemming. Gelet op het feit dat het beoogde trottoir ook in de toekomst niet gerealiseerd zal worden en de gronden ‘om niet’ worden teruggegeven aan de bewoners, is een bestemmingswijziging wenselijk.

Er zijn geen wijzigingen ten opzichte van het voorontwerp bestemmingsplan.

Inzage

U kunt de bindende versie van de desbetreffende stukken met ingang van donderdag 23 januari 2014 tot en met donderdag 6 maart 2014 inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl [http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.1621.BP0105H01-ONTW].

U kunt de stukken ook inzien in het gemeentehuis in Bergschenhoek, Tobias Asserlaan 1 en het servicepunt in Bleiswijk, Dorpsstraat 7. Zie voor de openingstijden de website van de gemeente Lansingerland op www.lansingerland.nl . Als u een nadere toelichting wenst op de betreffende stukken, dan kunt u een afspraak maken via telefoonnummer 14 010.

Zienswijzen

Tijdens de termijn van terinzagelegging kunt u een zienswijze naar voren brengen bij de het college van burgemeester en wethouders. Dit kan schriftelijk of mondeling. Een schriftelijke zienswijze (geen e-mail) kunt u sturen naar de gemeente Lansingerland, ter attentie van het college van burgemeester en wethouders, afdeling RO, postbus 1, 2650 AA Berkel en Rodenrijs, o.v.v. zienswijze BP0105H01-ONTW. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken via telefoonnummer 14 010.

Naar boven