Logo Gelderland
Provincie Gelderland zoekt mede-investeerder voor aanleg breedband, Gelderland

De provincie Gelderland zoekt een mede-investeerder voor aanleg, beheer en exploitatie van NGA-breedbandnetwerken. De provincie verwacht van deze partner inbreng van kapitaal en know how van de markt. De feitelijke aanleg van het breedbandnetwerk wordt uitbesteed aan private bedrijven. De partner wordt deel van het op te richten publiek-private samenwerkingsverband ‘Investeringsmaatschappij Breedband Gelderland’.

Snelle en betrouwbare digitale bereikbaarheid is vanzelfsprekend voor de stedeling, maar niet voor bewoners van het buitengebied. De provincie Gelderland brengt daar verandering in. Ze legt in 2015 NGA-breedbandnetwerken aan in de ‘witte gebieden’ van acht gemeenten in de Achterhoek. Dit zijn: Aalten, Berkelland, Bronckhorst, Doetinchem, Montferland, Oost Gelre, Oude IJsselstreek en Winterswijk.

De provincie brengt eigen vermogen van het publiek – private samenwerkingsverband in en verstrekt als nodig leningen. Ook onderhoudt ze het contact met de acht gemeenten voor een snelle realisatie van het breedbandnetwerk.

De selectie loopt via een concurrerende selectieprocedure. Interesse om mee te doen? Kijk dan voor meer informatie over de selectieprocedure op www.gelderland.nl/breedband.

Meer informatie

Voor meer informatie over dit bericht kunt u op werkdagen contact opnemen met: Marie-José Ruiken, (026) 359 99 39, e-mail m.ruiken@gelderland.nl en Martijn Bruil, (026) 359 97 95, e-mail m.bruil@gelderland.nl.

Naar boven