Logo Culemborg
Bestemmingsplan Sprokkelenburg, Culemborg

Burgemeester en wethouders van de gemeente Culemborg maken, ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de gemeenteraad op 21 mei 2014 het bestemmingsplan ‘Sprokkelenburg” (planidentificatienummer: NL.IMRO.0216.BPSprokkelenburg-VG01) ongewijzigd heeft vastgesteld.

Inhoud bestemmingsplan.

Het plangebied omvat het voormalige sportpark Sprokkelenburg en wordt aan de noordzijde begrensd door de Plantage, Burgemeester van Hoytemalaan en aan de zuidzijde door de Lange Dreef.

Het bestemmingsplan voorziet in de planologische mogelijkheden voor het realiseren van woningbouw.

Inzien.

Het bestemmingsplan ligt met ingang van 5 juni 2014 gedurende 6 weken tot en met 16 juli 2014 ter inzage op het Stadskantoor, Ridderstraat 250.

U kunt het bestemmingsplan ook inzien op de website van de gemeente: www.culemborg.nl, onder ‘wonen en leven’/’bestemmingsplannen’ en via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl

Beroep.

Gedurende de ter inzage termijn kan beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag door:.

  • een belanghebbende die tijdig bij de gemeenteraad zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan naar voren heeft gebracht;

  • een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij/zij geen zienswijze naar voren heeft gebracht;

Indien u tijdig beroep heeft ingesteld kunt u ook om een voorlopige voorziening verzoeken. Indien dit verzoek gedurende de beroepstermijn wordt ingediend, schort dit de werking van het bestemmingsplan op totdat op het verzoek is beslist. Het verzoek dient te worden gestuurd aan de Voorzitter van de voornoemde Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Crisis- en herstelwet.

Op dit besluit is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat de belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd.

De Crisis- en herstelwet is te raadplegen op www.wetten.overheid.nl

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Culemborg, 27 mei 2014

Burgemeester en wethouders van Culemborg

Naar boven