Logo Tynaarlo
Beeldkwaliteitsplan en ontwerpbestemmingsplan Ter Borch, Rietwijk Zuid, Tynaarlo

Er komen ruimere mogelijkheden voor de realisatie van nieuwe woningen in Rietwijk Zuid van de woonwijk Ter Borch in Eelderwolde. De ontwikkeling van Rietwijk Zuid is gestart. De eerste kavels zijn verkocht en de eerste woningen worden gebouwd. Uit diverse marktsignalen blijkt nu dat de bouwregels vrij gedetailleerd zijn en niet meer passen bij de huidige marktomstandigheden. De gemeente wil inspelen op deze signalen en meer flexibiliteit bieden. Dat gebeurt door o.a. verschillende kapvormen, ruimere bouwvlakken en andere nokrichtingen mogelijk te maken. De regels uit het bestemmingsplan en het beeldkwaliteitsplan moeten hiervoor worden aangepast.

Ontwerpbestemmingsplan Ter Borch, Rietwijk Zuid

In het nieuwe bestemmingsplan blijven de contouren van het uitwerkingsplan uit 2008 ongewijzigd, zoals de omvang en situering van de wooneilanden, waterpartijen en ontsluitingen. Alleen de regels voor de te bouwen woningen worden gewijzigd.

Beeldkwaliteitsplan Rietwijk Zuid

Het beeldkwaliteitsplan zal het uitgangspunt voor de welstandstoetsing van bouwplannen zijn. Het bevat daarom onder andere de welstandscriteria voor de verschillende woningtypes die in de Rietwijk zullen worden gebouwd. Deze hebben bijvoorbeeld betrekking op de ligging en situering, de massa, de vormgeving, de detaillering, de te gebruiken materialen en kleurstellingen van de woningen. Voor het beeldkwaliteitsplan is de inspraakverordening van de gemeente Tynaarlo van toepassing. Iedereen kan hierop reageren.

Kom het ontwerpbestemmingsplan en beeldkwaliteitsplan even inzien!

Het beeldkwaliteitsplan en het ontwerpbestemmingsplan ‘Ter Borch, Rietwijk Zuid’ (NL.IMRO.1730.BPTerBorchRWzuid-0301) liggen met ingang van vrijdag 24 januari 2014 voor een periode van 6 weken ter inzage op het gemeentehuis, Kornoeljeplein 1 te Vries. Beide plannen kunnen in die periode (zonder afspraak) worden ingezien tijdens de openingstijden van de afdeling Publiekszaken. Zie voor deze openingstijden onze website www.tynaarlo.nl. Buiten kantooruren is inzage na telefonische afspraak mogelijk. Het bestemmingsplan en beeldkwaliteitsplan zijn daarnaast tevens digitaal te raadplegen op onze website. Ook kunt u het bestemmingsplan inzien op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Heeft u een zienswijze?

Gedurende bovengenoemde termijn van zes weken, kan iedereen een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan en/of het beeldkwaliteitsplan schriftelijk indienen bij de gemeenteraad van Tynaarlo, postbus 5, 9480 AA Vries. Ook bestaat de mogelijkheid om mondeling een zienswijze kenbaar te maken. Hiervoor dient vooraf een afspraak te worden gemaakt.

Voor nadere informatie kan contact opgenomen worden met de afdeling Beleid & Regie van de gemeente Tynaarlo, telefoonnummer 0592 – 266 662.

Naar boven