Logo Lochem Verkeersbesluit

Burgemeester en Wethouders van Lochem;

Gelet op het bepaalde in artikel 18 van de Wegenverkeerswet 1994;

Overwegingen

 

Beschrijving gebied, weg of straat

Het besluit wordt genomen voor de volgende weg :

De Zutphenseweg, gelegen binnen de bebouwde kom van Laren;

Beheer en onderhoud

Genoemde weg is in beheer en onderhoud bij de gemeente Lochem.

 

Beschrijving feitelijk gedrag

De Zutphenseweg te Laren is gecategoriseerd als erftoegangsweg, zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Erftoegangswegen zijn bedoeld voor het veilig toegankelijk maken van percelen en zijn bekend als 30 km/h en 60 km/h zones. De Zutphenseweg buiten de bebouwde kom van Laren is een provinciale weg, hier geldt inmiddels een maximum snelheid van 60 km/h. Bij de ingang van de bebouwde kom laren geldt, over een stuk weg van ongeveer 250 meter een maximum snelheid van 50 km/h. Hierna gaat de weg over in een 30 km/h zone. Dit is niet conform de richtlijnen

Gewenste maatregel

Voor het creëren van een eenduidige situatie is het gewenst de ter plaatse geldende 30 km/u zone aan te laten sluiten op de 60 km/u zone. Hiervoor dient de 30 km/h zone op de Zutphenseweg binnen de bebouwde kom van Laren te worden uitgebreid tot aan de grens van de bebouwde kom.  

Spiegelen van feitelijk gedrag aan beoogd functioneren

Gelet op artikel 2 van de Wegenverkeerswet 1994.Deze maatregel wordt genomen om de veiligheid op de weg te verzekeren;. 

Het resultaat van het horen van betrokkenen Tijdens de voorbereiding van de plannen is contact geweest met Wakker Laorne. Het is al reeds geruime tijd een wens van deze belangenvereniging om de snelheden op elkaar af te stemmen en staat positief tegenover deze plannen. De politie kan zich vinden in het nieuwe snelheidsregime maar geeft aan dat handhaving niet de eerste prioriteit heeft. De busmaatschappij heeft geen problemen met het verlagen van de maximum snelheid over deze beperkte afstand. 

Legitimiteit

Gelet op het bepaalde ter zake in de Wegenwet, het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens en het Besluit Administratieve Bepalingen in zake het Wegverkeer (BABW); 

 

Besluit Burgemeester en wethouders van de gemeente Lochem besluiten; Door het verplaatsen van het verkeersteken bord A1 “30” zone van bijlage 1 van het RVV 1990, de maximum snelheid van 30 km/h zone op de Zutphenseweg uitbreiden tot aan de grens van de bebouwde kom.

Overige relevante algemene informatie

Dit besluit wordt in afschrift verzonden aan:

Politie Oost Nederland, District IJsselstreek, Postbus 618, 7300 AP Apeldoorn

Veiligheidsregio NOG, Cluster IJsselstreek, afd. Preparatie, Postbus 234, 7300 AE Apeldoorn.

Vervoersmaatschappij Arriva, de heer van Marwijk, Industriestraat 25, 7005 AN Doetinchem.  

Bezwaar

Iedere belanghebbende kan binnen 6 weken na de dag van bekendmaking van dit besluit een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van Burgemeester en Wethouders. Daarnaast kan een verzoek om een voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzieningenrechter van de Recht­bank Oost-Nederland, locatie Zutphen, Postbus 9008, 7200 GJ Gedurende die tijd ligt het besluit ter inzage bij de Publieksbalie.  

Lochem, 20 mei 2014 

Burgemeester en wethouders van de gemeente Lochem

Naar boven