Logo Eersel
Aanhoudingsbesluit Wet geurhinder en veehouderij gemeente Eersel

Burgemeester en wethouders van Eersel maken op grond van artikel 3:42 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat de gemeenteraad in de vergadering van 27 mei 2014 ingevolge artikel 7 van de Wet geurhinder en veehouderij een aanhoudingsbesluit heeft vastgesteld.

De Wet geurhinder en veehouderij (Wgv) vormt vanaf 1 januari 2007 het toetsingskader bij het verlenen van een omgevingsvergunning voor veehouderijen. Deze wet biedt de gemeenteraad de mogelijkheid om binnen bepaalde bandbreedte per deelgebied andere geurnormen vast te stellen. Deze geurnormen moeten door de gemeenteraad in een verordening wordt vastgelegd. De gemeenteraad Eersel heeft op 10 juni 2010 een verordening op grond van de Wgv vastgesteld, de geurverordening.

Op basis van de uitkomsten van de evaluatie van de geurverordening 2010 in combinatie met de veranderend beleid is een aanpassing van de geurverordening noodzakelijk. Vooruitlopend op de vaststelling van een nieuwe geurverordening biedt artikel 7 van de Wgv de gemeenteraad de mogelijkheid om een aanhoudingsbesluit te nemen. Hiermee wordt voorkomen dat tijdens het proces van aanpassing van de geurverordening zich ongewenste ontwikkelingen voordoen. Op grond van het aanhoudingsbesluit worden alle aanvragen omgevingsvergunning en meldingen Activiteitenbesluit tijdelijk (maximaal één jaar) buiten behandeling gelaten. Gedurende deze periode krijgt de gemeenteraad de mogelijkheid om een nieuwe geurverordening vast te stellen.

De gemeenteraad heeft in het aanhoudingsbesluit bepaald dat aanvragen omgevingsvergunning/meldingen Activiteitenbesluit die worden ingediend om te voldoen aan de regels gesteld in het in het aanhoudingsbesluit worden uitgezonderd.

Het aanhoudingsbesluit treedt in werking op 27 mei 2014 en ligt vanaf deze datum tot en met 8 juli 2014 ter inzage. U kunt de stukken downloaden van de gemeentelijke website www.eersel.nl. Tegen dit aanhoudingsbesluit kan geen bezwaar of beroep worden ingesteld.

Eersel, 27 mei 2014.

Naar boven