Logo Rucphen Instellen verbod voor motorvoertuigen Canadastraat –Achterhoeksestraat te Rucphen nabij Zwarte Sloot (natte ecologische verbindingszone)

BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE RUCPHEN

Op basis van artikel 18, eerste lid, onder d. van de Wegenverkeerswet 1994 en op basis van het raadsbesluit d.d. 25 april 1995, zijn wij bevoegd verkeersbesluiten te nemen;

Overwegingen ten aanzien van het besluit

OVERWEGENDE:

- dat nabij de Zwarte Sloot te Rucphen een natte ecologische verbindingszone wordt aangelegd;

- dat fietsers, ruiters en voetgangers in deze natte ecologische verbindingszone zijn toegestaan;

- dat vanwege de natuurontwikkeling het niet gewenst is dat ter plaatse gemotoriseerd verkeer en scooters en bromfietsers gebruik maken van het zandpad;

- dat het zandpad mede wordt gebruikt voor het onderhoud van de natte ecologische zone;

- dat gemotoriseerd verkeer dat gebruikt wordt voor dit onderhoud wel wordt toegestaan;

- dat middels het instellen van een verbod voor alle motorvoertuigen en scooters en bromfietsen met uitzondering van het gemotoriseerd ten behoeve van het onderhoud en beheer van de natte ecologische zone (plaatsing van verkeersbord RVV- C12 en C13) het doel van een ecologische verbindingszone (om het leefgebied van diverse dier- en plantensoorten te vergroten) wordt bereikt.

Op grond van artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer genoemde verkeerstekens, alsmede voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

 Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer is overleg gepleegd met de korpschef van politie Midden en West Brabant, district De Markizaten, namens deze een politiebeambte van het basisteam Roosendaal.

BESLUIT

Tot het instellen van een verbod voor motorvoertuigen, scooters en bromfietsers met uitzondering van het gemotoriseerd voor het beheer en onderhoud door plaatsing van verkeersbord RVV - C12 en C13 bij de Canadastraat – Achterhoeksestraat te Rucphen nabij Zwarte Sloot (natte ecologische verbindingszone);

Dit besluit ligt met ingang van 27 mei gedurende een termijn van zes weken ter inzage op in het Dienstverleningscentrum te Rucphen. Bekendmaking van dit besluit geschiedt in overeenstemming met het bepaalde in artikel 26 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer (BABW).

Burgemeester en wethouders van Rucphen,
in opdracht van dezen,
A.J.J.P. Schrauwen
Afdeling Ruimte en Openbare Werken.

Mededelingen

Bezwaar- of beroepsclausule

Bezwaar en voorlopige voorziening

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan iedereen wiens belang bij een besluit is betrokken, hiertegen een met redenen omkleed bezwaarschrift indienen. Dit moet gebeuren binnen zes weken na de dag waarop burgemeester en wethouders het besluit hebben gepubliceerd. Het bezwaarschrift dient te zijn gericht aan burgemeester en wethouders van Rucphen, Binnentuin 1 te Rucphen. Wij wijzen u erop dat het indienen van een bezwaarschrift geen schorsende werking heeft.

Tevens bestaat de mogelijkheid een verzoek om een voorlopige voorziening in te dienen bij de President van de Rechtbank Zeeland – West-Brabant, Postbus 90006, 4800 PA te Breda. In dat geval zal deze beslissing pas in werking treden nadat op het verzoek is beslist.

Naar boven