Regeling van de directeur Personeel en Organisatie van het Ministerie van Veiligheid en Justitie van 23 mei 2014, nr. 519629/14/DP&O, houdende verlening van ondermandaat en het doorgeven van volmacht en machtiging aan het hoofd van het team Personeel Service Centrum, ressorterend onder de directeur (Mandaatregeling directie Personeel en Organisatie 2014)

De directeur Personeel en Organisatie van het Ministerie van Veiligheid en Justitie,

Gelet op artikel 3, tweede lid, van de Mandaatregeling Ministerie van Veiligheid en Justitie 2011 en artikel 1 van de Mandaatregeling pSG-cluster Ministerie van Veiligheid en Justitie 2013;

Besluit:

Artikel 1

Van het ingevolge artikel 1, onderdeel b, van de Mandaatregeling pSG Ministerie van Veiligheid en Justitie 2013 aan de directeur Personeel en Organisatie verleende ondermandaat wordt ondermandaat verleend aan de operationeel manager van het team Personeel Service Centrum (PSC) voor het beheer en de uitvoering van salaris-technische aangelegenheden vanuit de werkgeversverantwoordelijkheid.

Artikel 2

De in artikel 1 genoemde ambtenaar kan geen ondermandaat verlenen.

Artikel 3

De Mandaatregeling directie Personeel en Organisatie Ministerie van Justitie 2007 wordt ingetrokken.

Artikel 4

Deze regeling wordt aangehaald als: Mandaatregeling directie Personeel en Organisatie 2014.

Artikel 5

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst en werkt terug tot en met 1 juli 2011.

De waarnemend directeur Personeel en Organisatie van het Ministerie van Veiligheid en Justitie, C.J. Franken

TOELICHTING

Deze regeling vloeit voort uit de herschikking van taken binnen de directie Personeel en Organisatie.

Voorheen was de dienst Salarisadministratie en Financiële Rechtspositietoepassing (SAFIR) belast met de salarisadministratie en salaris-technische aangelegenheden vanuit de werkgeversverantwoordelijkheid van het toenmalige Ministerie van Justitie. In het verlengde van de oprichting van de baten-lastendienst P-Direkt is een belangrijk deel van de taken van SAFIR overgedragen aan P-Direkt. De taken die niet aan P-Direkt zijn overgedragen zijn bij het team Personeel Service Centrum belegd. Het betreft hier voornamelijk VenJ-brede werkgevers- en beheertaken en de uitvoering van de controle hierop, bijvoorbeeld het invorderen van teveel genoten salaris bij (ex-)medewerkers. In deze regeling wordt ondermandaat verleend aan de operationeel manager van het team Personeel Service Centrum (PSC) ten aanzien van deze taken.

In gevolge artikel 7 van de Mandaatregeling Ministerie van Veiligheid en Justitie 2011 heeft deze regeling ook betrekking op de doorgifte van bevoegdheid om privaatrechtelijke rechtshandelingen en andere handelingen te verrichten (volmacht en machtiging).

De nieuwe hoofdstructuur van het Ministerie van Veiligheid en Justitie is op 1 juli 2011 van kracht geworden. In navolging daarop is de Mandaatregeling pSG-cluster Ministerie van Veiligheid en Justitie 2013 ook per 1 juli 2011 van kracht geworden. In verlengde daarvan werkt deze mandaatregeling terug tot en met 1 juli 2011.

De waarnemend directeur Personeel en Organisatie van het Ministerie van Veiligheid en Justitie, C.J. Franken

Naar boven