Logo Deventer
Ontwerpomgevingsvergunning uitgebreid voor het bouwen van twee pluimveestallen, Harmelinksdijk 1b te Lettele, Deventer

Het college van burgemeester en wethouders van Deventer deelt mee dat van donderdag 29 mei tot en met woensdag 9 juli 2014 voor een ieder ter inzage ligt:

  • de ontwerp-omgevingsvergunning voor de bouw van twee pluimveestallen op het perceel Harmelinksdijk 1b.

Inhoud

Het bedrijf Lindepluim aan de Harmelinksdijk 1b is op dit moment een varkenshouderij voor het houden van 200 vleesvarkens. In het 'Besluit huisvesting' zijn eisen gesteld om de bestaande varkensstallen aan te passen aan de maximaal vastgestelde emissie-eisen. Door deze wetgeving en de huidige maatschappelijke discussie rondom de intensieve veehouderij is het bedrijf zich gaan oriënteren op de toekomst. Het bedrijf heeft daarop gekozen verder te gaan met een diervriendelijk huisvestingssysteem, te weten scharrelkippenvlees. De kippen krijgen hierbij meer licht en ruimte in de stal en krijgen een uitloop naar buiten. Om deze nieuwe bedrijfsvorm mogelijk te maken moeten duurzame pluimveestallen worden gebouwd. Deze nieuwe pluimveestallen zullen voldoen aan de op het moment Beste Beschikbare Techniek en aan de eisen die gesteld zijn in de Maatlat Duurzame Veehouderij.

Op de geprojecteerde plaats van de nieuwe pluimveestallen ligt in het geldende bestemmingsplan 'Buitengebied Deventer' geen bouwvlak, waardoor de bouw van de gewenste stallen niet is toegestaan. Realisatie van de plannen is slechts mogelijk worden door het verlenen van een omgevingsvergunning op grond van artikel 2.12 lid 1 sub a onder 3 Wabo.

Naast de activiteiten bouw en planologisch afwijken maken ook de activiteit milieu en de Natuurbeschermingswet onderdeel uit van deze omgevingsvergunning.

Inzien

De omgevingsvergunning kunt u inzien tijdens de openingstijden bij:

  • Publiekszaken, Leeuwenbrug 81.

Reageren

Het ontwerp omgevingsvergunning ligt van 29 mei tot en met 9 juli ter inzage.

U kunt tot en met woensdag 9 juli 2014 reageren.

Lees hieronder hoe u op het plan kunt reageren.

Als u een reactie wilt geven op het ontwerp omgevingsvergunning dan brengt u een zienswijze in.

  • Stuur uw schriftelijke zienswijzen aan:

    het college van burgemeester en wethouders,

    t.a.v. het team Ondernemen en Vergunningen,

    Postbus 5000,

    7400 GC Deventer

    o.v.v. ‘zienswijze ontwerp omgevingsvergunning Harmelinksdijk 1b’;

  • Dien uw zienswijze digitaal in via

    www.deventer.nl/bezwaar;

  • Maak uw zienswijze telefonisch kenbaar te maken bij (naam medewerker) of het secretariaat van het team Ondernemen en Vergunningen, telefoon 14 0570.

Het is helaas niet mogelijk om uw zienswijzen via e-mail in te dienen.

Wat gebeurt er met uw reactie?

Na de inzage periode van zes weken worden alle reacties samengevat en van een standpunt voorzien in een zogenaamde “zienswijzenota”. Mogelijk worden de plannen op onderdelen aangepast. Vervolgens worden de plannen ter vaststelling aangeboden aan het college van burgemeester en wethouders.

Het vervolg

Tegen de omgevingsvergunning kan na het vaststelling van de vergunning door de college van burgemeester en wethouders beroep aangetekend worden bij de Sector bestuursrecht van de Rechtbank.

Naar boven