Logo Ubbergen
Bestemmingsplan Herstructurering Sportvelden VVLK en Pastoor van Tielstraat te Leuth, Ubbergen

Burgemeester en wethouders van Ubbergen maken bekend dat de gemeenteraad van Ubbergen het bestemmingsplan gewijzigd heeft vastgesteld. Het besluit tot vaststelling en het bestemmingsplan liggen gedurende 6 weken voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis. Tevens zijn de stukken digitaal in te zien en te downloaden op www.ubbergen.nl. Het digitaal gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan kan ook worden geraadpleegd op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Het bestemmingsplan is op de landelijke website te raadplegen via de volgende link

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.0282.BpLeVVLKPvTielstr-GVS1

Het bestemmingsplan

Het bestemmingsplan voorziet in het verbeteren van de sportvelden in Leuth waarbij o.a. het 2e sportveld wordt verplaatst naar de zuidzijde van het hoofdveld. Het huidige 2e sportveld krijgt vervolgens de bestemming Groen – landelijk groen met een semi-agrarische functie (dierenweide). Met deze herstructurering van de sportvelden wordt een betere situering van de sportvelden en afronding van de Zuidwest zijde van het dorp Leuth gerealiseerd. Het bestemmingsplan voorziet voorts in een versoepeling van de bouwregelgeving voor de te realiseren nieuwbouwwoningen aan zuidzijde van de Pastoor van Tielstraat waarvoor de gemeenteraad eerder in september 2010 een bestemmingsplan heeft vastgesteld. Door meer flexibiliteit te bieden kan nu beter worden ingespeeld op de (huidige) vraaggerichte woonbehoefte en woningmarkt.

Wijziging ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan

De gemeenteraad van Ubbergen heeft op 17 april 2014 het bestemmingsplan ambsthalve op onderdelen gewijzigd vastgesteld. De volgende wijzigingen zijn bij de vaststelling ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan aangebracht:

  • In de toelichting op het bestemmingsplan is de tekst op pagina 7 onder 1.6 gewijzigd waarbij is opgenomen dat de gemeenteraad van Ubbergen een positieve grondhouding heeft om in de toekomst woningbouw mogelijk te maken op het huidige bijveld door middel van een bestemmingsplanherzieing.

  • In artikel 6.2.4. onder a van de regels bij het bestemmingsplan op te nemen dat de maximale bouwhoogte van lichtmasten maximaal 16 meter mag bedragen.

Ter inzage

Het besluit tot vaststelling, het bestemmingsplan en de bijbehorende stukken liggen met ingang van 30 mei 2014 tot en met 10 juli 2014 voor iedereen ter inzage.

De stukken liggen ter inzage in het gemeentehuis van Ubbergen, Rijksstraatweg 139 te Beek, gedurende de openingstijden. De stukken zijn eveneens digitaal te raadplegen.

Instellen van beroep

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan tegen het bestemmingsplan en het besluit om geen exploitatieplan vast te stellen beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State door:

  • Een belanghebbende die tijdig een zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan naar voren heeft gebrachte;

  • Een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij of zij niet tijdig een zienswijze naar voren heeft gebracht omtrent het ontwerpbestemmingsplan;

  • Een belanghebbende tegen de wijzigingen die zijn aangebracht bij de vaststelling van het bestemmingsplan.

Het beroep dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Verzoek om voorlopige voorziening

Degene die beroep heeft ingesteld kan een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het bestemmingsplan en het besluit om geen exploitatieplan vast te stellen treden in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij gedurende die termijn naast het instellen van beroep ook een voorlopige voorziening is gevraagd.

In dat geval treden de besluiten niet in werking tot dat op het verzoek is beslist. Het verzoek om voorlopige voorziening moet worden gericht aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Naar boven