Ontwerpbesluit omgevingsvergunning inrichting Mildam Eductor, Ministerie van Economische Zaken

KENNISGEVING

De Minister van Economische Zaken maakt bekend:

Op 30 januari 2014 heeft Vermilion Oil & Gas Netherlands B.V. te Harlingen, een aanvraag ingediend om een vergunning ingevolge de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht. De aanvraag heeft betrekking op de inrichting Mildam, gelegen aan de Otterseweg te Oldeholtpade, in de gemeente Weststellingwerf, op het perceel kadastraal ingedeeld, gemeente Wolvega, sectie K, nummer 795.

De inrichting Mildam eductor functioneert als knooppunt (junction) van gasleidingen voor de toevoer van gas vanaf de gaswinningslocaties Noordwolde/Weststellingwerf, Oldelamer-1/2 en Vinkega-1, naar de gasbehandelingsinstallatie te Garijp. De ‘eductor’ verbetert de stroming van gas.

De aanvraag betreft het veranderen van de inrichting door installatie en gebruik van twee ‘pig-receivers’ op de junction Mildam, waarmee het mogelijk wordt om de leidingen te kunnen reinigen en inspecteren. Dit reinigen en/of inspecteren vindt plaats met behulp van cilindervormige apparatuur, een zogenaamde ‘pig’, die op de locatie Noordwolde/Weststellingwerf dan wel Vinkega in de betreffende aardgastransportleiding wordt gebracht via een zogenaamde ‘pig-launcher’ en op de junction Mildam weer uit de leiding wordt verwijderd via een zogenaamde ‘pig-receiver’.

De Minister is voornemens de gevraagde vergunning te verlenen.

Het ontwerpbesluit en de andere relevante stukken liggen met ingang van 29 mei 2014 gedurende zes weken ter inzage bij het Publiekscentrum van de gemeente Weststellingwerf te Wolvega.

Wij adviseren u voor de inzage van dit ontwerpbesluit eerst contact op te nemen met de gemeente (tel. 140 561).

Tot en met 9 juli 2014 kan eenieder zienswijzen met betrekking tot het ontwerpbesluit schriftelijk kenbaar maken aan:

Ministerie van Economische Zaken

DG Energie, Telecom en Mededinging, Directie Energiemarkt

T.a.v. M.E.J. Pieters

Postbus 20401

2500 EK DEN HAAG

Ook voor inlichtingen kunt u zich wenden tot M.E.J. Pieters (tel. 070 – 379 83 89) van het Ministerie van Economische Zaken.

Wij maken u erop attent dat slechts beroep tegen de uiteindelijke beschikking kan worden ingediend als ook een zienswijze is ingebracht tegen het ontwerpbesluit en men belanghebbende is.

Naar boven