Logo Heerenveen
Bestemmingsplan ‘Skoatterwâld eerste fase’ gewijzigd vastgesteld, Heerenveen

Burgemeester en wethouders van Heerenveen maken bekend dat de gemeenteraad op 24 maart 2014 het bestemmingsplan ‘Skoatterwâld eerste fase’, gewijzigd heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan bevat een actuele juridisch-planologische regeling voor de eerste fase van de woonwijk Skoatterwâld. Het plangebied wordt globaal begrensd door de Heidelaan, de Prins Bernhardweg, de oostelijke boszone en de Middenvaart. De twee buitenplaatsen liggen buiten het plangebied. Voor deze gebieden geldt een actueel bestemmingsplan.

Na de ter inzage legging van het ontwerp-bestemmingsplan is geconstateerd dat bij de publicatie op de website ruimtelijkeplannen.nl een technische fout is gemaakt. Op de website is de verkeerde verbeelding geplaatst. De verbeelding wijkt af van de verbeelding zoals deze ter inzage heeft gelegen in zowel de analoge (papieren) versie als de pdf op de gemeentelijke website.

De gemeenteraad heeft het bestemmingsplan gewijzigd vastgesteld. Het bestemmingsplan is in overeenstemming met het analoge bestemmingsplan vastgesteld. Voor een overzicht van de wijzigingen wordt verwezen naar het raadsvoorstel.

Ter inzage

Het raadsbesluit en het vastgestelde bestemmingsplan, met bijlagen, liggen met ingang van donderdag 22 mei 2014, gedurende 6 weken ter inzage en zijn in te zien op de volgende plaatsen:

  • www.ruimtelijkeplannen.nl; Op deze website selecteert u het tabblad „Bestemmingsplannen‟, waarna u de mogelijkheid heeft om het bestemmingsplan op te roepen via het invullen van de locatie, de naam van het bestemmingsplan of de IMRO-identificatie NL.IMRO.0074.BPNSkoatterwald-VG01

  • tijdens openingsuren, bij de receptie van het gemeentehuis, Crackstraat 2 te Heerenveen.

Beroep instellen

Belanghebbenden die tijdig hun zienswijze omtrent het ontwerp van het bestemmingsplan bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht en belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze naar voren hebben gebracht, kunnen gedurende de termijn van ter inzage legging (beroepstermijn) tegen het vastgestelde bestemmingsplan beroep instellen bij de afdeling bestuursrecht van de Raad van State.

Verder kunnen belanghebbenden gedurende de termijn van ter inzage legging beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State instellen tegen wijzigingen die bij de vaststelling in het bestemmingsplan zijn aangebracht.

Beroepschriften moeten worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, ’s Gravenhage.

Schorsing

Het indienen van een beroep schorst de werking van het bestemmingsplan niet. Om dit laatste te bereiken, kan gedurende de beroepstermijn tevens een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Een verzoek om voorlopige voorziening dat na de beroepstermijn wordt ingediend, schorst de werking van het bestemmingsplan niet.

Griffierecht

Voor zowel voor het indienen van een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening zal de griffier van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een griffierecht (kosten) in rekening brengen.

Inwerkingtreding

Het besluit van de gemeenteraad treedt in werking na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen deze termijn een verzoek om een voorlopige voorziening is ingediend. In dit geval treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak op het verzoek heeft besloten.

Naar boven