Logo Noord-Brabant
Provinciaal inpassingsplan N279 – gewijzigde vaststelling nav gerechtelijke uitspraak, Noord-Brabant

Het provinciaal inpassingsplan (PIP) N279 maakt de capaciteitsvergroting van de N279 mogelijk tussen ‘s-Hertogenbosch en Veghel.

Op 26 februari 2014 heeft de Raad van State een (tussen)uitspraak gedaan inzake dit provinciaal inpassingsplan (PIP).Als gevolg van deze uitspraak zijn de planregels en toelichting van het PIP gewijzigd met betrekking tot het onderdeel Archeologie. Deze wijziging heeft betrekking op de bescherming van mogelijk aanwezige archeologische waarden ter plaatse van infrastructurele werken en verhardingen voor de capaciteitsuitbreiding van de N279.

Op 16 mei 2014 heeft Provinciale Staten het gewijzigde PIP opnieuw vastgesteld.

Beschikbaarheid en inzage van de stukken

U kunt het PIP en de daarbij behorende stukken met ingang van 19 mei 2014 raadplegen op de provinciale website http://ruimtelijkeplannen.brabant.nl of direct op http://bit.ly/pipN279 en via de landelijke website voor het raadplegen van ruimtelijke plannen: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.9930.ipN279-va02

Daarnaast ligt de wijziging van het PIP N279 ’s-Hertogenbosch – Veghel, onderdeel Archeologie met ingang van 19 mei tot en met 30 juni 2014 ter inzage op de volgende locaties:

  • bij het dienstenplein van het provinciehuis, Brabantlaan 1 te ‘s-Hertogenbosch (elke werkdag geopend van 9 tot 17 uur);

  • in de gemeentehuizen van ’s-Hertogenbosch, Sint-Michielsgestel, Schijndel, Bernheze, Veghel;

  • in de openbare bibliotheken in deze gemeenten;

  • het gezamenlijke informatiecentrum Zuid-Willemsvaart, Kanaalpark en N279 Noord.

Op deze locaties worden de volgende documenten ter inzage gelegd.

  • 1. planregels provinciaal inpassingsplan N279 ’s-Hertogenbosch-Veghel;

  • 2. toelichting provinciaal inpassingsplan N279 ’s-Hertogenbosch-Veghel;

  • 3. verbeelding N279 ’s-Hertogenbosch – Veghel;

  • 4. vaststellingsbesluit Provinciale Staten d.d. 16 mei 2014;

  • 5. rapport archeologie d.d. 14 maart 2014.

Beroep

Tijdens de inzagetermijn die loopt van 19 mei 2014 tot en met 30 juni 2014 kunnen belanghebbenden die het niet eens zijn met de aangebrachte wijzigingen beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Het beroep moet worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het beroepschrift moet worden ondertekend en bevat tenminste naam en adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van beroep. De besluiten treden daags na afloop van de beroepstermijn in werking. Als binnen de beroepstermijn tevens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, dan treden de besluiten niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Een verzoek om voorlopige voorziening moet apart worden ingediend, naast het instellen van beroep. Zowel voor het instellen van beroep als het verzoeken om een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Crisis- en herstelwet

Op 31 maart 2010 is de Crisis- en herstelwet (CHW) in werking getreden. Deze wet is gericht op de versnelling van projecten in het ruimtelijke domein, om de economische crisis en haar gevolgen te bestrijden en een goed en duurzaam herstel van de economische structuur van Nederland te bevorderen. De wet voorziet in een aangepast procesrecht. De crisis- en herstelwet is van toepassing op het besluit tot vaststelling van het gewijzigde onderdeel Archeologie van het PIP N279 Noord (artikel 1.1). Het aangepaste procesrecht houdt – kort weergegeven – het volgende in:

  • in bepaalde gevallen kan een besluit door de bestuursrechter in stand worden gelaten ondanks schending van een rechtsregel of -beginsel (artikel 1.5);

  • beroepen en hoger beroepen worden versneld behandeld en de bestuursrechter doet binnen zesentwintig weken na afloop van de beroepstermijn uitspraak (artikel 1.6);

  • het buiten de beroepstermijn aanvoeren van beroepsgronden is niet toegestaan (artikel 1.6a);

  • een besluit wordt niet vernietigd vanwege schending van een rechtsregel of -beginsel indien die regel of dat beginsel kennelijk niet strekt tot bescherming van de belangen van degene die daarop een beroep heeft gedaan (artikel 1.9).

Inlichtingen

Voor meer informatie kunt u zich wenden tot de provincie Noord-Brabant telefoon 073-6812812

’s-Hertogenbosch, mei 2014

Naar boven