Logo BoxtelOntwerpbestemmingsplan en ontwerpexploitatieplan Moorwijk, gemeente Boxtel

Burgemeester en wethouders van Boxtel maken op grond van de artikelen 3.8 en 6.14 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat met ingang van 17 januari 2014 gedurende zes weken het ontwerpbestemmingsplan Moorwijk en het ontwerpexploitatieplan Moorwijk ter inzage liggen.

Inhoud bestemmingsplan

Het plangebied van het bestemmingsplan wordt begrensd door de Parkweg, Halderheiweg, Molenwijkseweg en het voet- en fietspad Moorwijk. Binnen dit plangebied zijn enkele bestaande vrijstaande woningen en een appartementengebouw gelegen waarvoor in het bestemmingsplan een regeling is opgenomen. Het bestemmingsplan maakt daarnaast binnen het plangebied de nieuwbouw mogelijk van vier appartementengebouwen met in totaal maximaal 42 appartementen en vier vrijstaande woningen. Het overig deel van het plangebied bevat de bestemmingen groen, water en verkeer- en verblijfsgebied.

Inhoud explo i tatieplan

De Wet ruimtelijke ordening (Afdeling 6.4 Grondexploitatie) verplicht om tegelijkertijd met een bestemmingsplan een exploitatieplan vast te stellen. Het primaire doel van een exploitatieplan is om de kosten die ten behoeve van een herontwikkeling van het gebied moeten worden gemaakt te kunnen verhalen bij de betreffende eigenaren van de te ontwikkelen gronden. Het exploitatieplan waarborgt daarmee de economische uitvoerbaarheid van het nieuwe bestemmingsplan.

Het exploitatiegebied is kleiner dan het plangebied van het bestemmingsplan. Het heeft betrekking op de percelen waarop de nieuwe appartementengebouwen en woningen kunnen worden gebouwd. In het exploitatieplan is de exacte begrenzing van het exploitatiegebied opgenomen.

I nzage

Het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpexploitatieplan liggen met ingang van vrijdag 17 januari 2014 gedurende zes weken, dus tot en met 27 februari 2014, ter inzage in de leeshoek van het gemeentehuis, ingang Markt 1, en in de bibliotheek aan de Burgakker 4. Het gemeentehuis is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur en op woensdag en donderdag ook van 17.00 tot 19.30 uur.

De ontwerpplannen zijn daarnaast ook digitaal te raadplegen op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Het ontwerpbestemmingsplan is te vinden onder de code NL.IMRO.0757.BP06Moorwijk-OTW1. Het ontwerpexploitatieplan is te vinden onder de code NL.IMRO.0757.EXP06Moorwijk-OTW1.

Reageren op het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpexploitatieplan

Tot en met 27 februari 2014 kan iedereen zienswijzen indienen op het ontwerpbestemmingsplan en/of het exploitatieplan.

Een schriftelijke zienswijze kunt u sturen naar de gemeenteraad van de gemeente Boxtel, Postbus 10.000, 5280 DA Boxtel. Verzocht wordt te vermelden op welk plan uw zienswijze betrekking heeft.

Voor het eventueel indienen van een mondelinge zienswijze neemt u contact op met het secretariaat van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling van de gemeente Boxtel, telefoon (0411) 655334. Om termijnoverschrijding te voorkomen wordt u verzocht om uiterlijk veertien dagen vóór afloop van de inzagetermijn hiervoor een afspraak te maken.

Wet- en regelgeving

Wet ruimtelijke ordening: artikel 3.8, artikel 6.14 en afdeling 6.4.

Boxtel, 15 januari 2014.

Burgemeester en wethouders van Boxtel

M.Buijs, burgemeester

Drs. J.K. Fraanje, secretaris

Naar boven