Logo DelfzijlOntwerpbeheersverordening ‘Plantsoen – De Wending’, Delfzijl

De beheersverordening vervangt een gedeelte van het geldende bestemmingsplan ‘Delfzijl – Kern Noord’ (onherroepelijk 19 augustus 2010). In het geldende bestemmingsplan heeft het terrein bestemming ‘Wonen – Uit te werken’. Vanwege de bevolkingsprognoses verwacht men dat er op deze locatie voorlopig geen woningen worden gebouwd. Het braakliggende terrein wordt in het kader van het project ‘Groen voor Rood’ samen met buurtbewoners en instellingen in beheer genomen met als doel dat het gebied een aangenamere groene omgeving wordt.

Het plangebied ligt tussen de Noorsestraat, de Finsestraat en de Waddenweg vlakbij winkelcentrum ‘De Wending’.

Volgens de Wet Ruimtelijke ordening (Wro) kan de gemeente een beheersverordening vaststellen. Een beheersverordening is vergelijkbaar met een bestemmingsplan en is bedoeld voor gebieden waar geen ruimtelijke ontwikkelingen worden voorzien. In de beheersverordening wordt het beheer van dat gebied overeenkomstig het bestaande gebruik geregeld. Een beheersverordening legt namelijk de bestaande situatie vast. De Wro bevat geen procedurevoorschriften voor het vaststellen van een beheersverordening. Na vaststelling van de beheersverordening door de raad is er geen mogelijkheid om bezwaar of beroep in te dienen.

Ter inzage

De ontwerpbeheersverordening ligt van 22 mei 2014 tot en met 2 juli 2014 ter inzage in het gemeentehuis. U maakt hiervoor een afspraak bij het Klant Contact Centrum via www.delfzijl.nl of via telefoonnummer 140596 of bij de receptie. De verordening ligt ook ter inzage in de openbare bibliotheek, Oude Schans 23 te Delfzijl. Daarnaast is de verordening in te zien via www.delfzijl.nl, ‘Bestuur en Beleid’, ‘Ruimtelijke Plannen’ (onder Beleid), ‘Bestemmingsplannen en beheersverordeningen’. De digitale versie van een beheersverordening is juridisch bindend. Bij een verschil tussen de digitale en de papieren versie geldt de digitale beheersverordening.

Zienswijzen

Tijdens deze termijn kunt u schriftelijke zienswijzen over de verordening indienen bij de raad, postbus 20000, 9930 PA Delfzijl. Vermeldt u bovenaan de brief ‘zienswijze ontwerpbeheersverordening Plantsoen – De Wending’. U kunt uw zienswijzen ook mailen naar inspraakruimtelijkeplannen@delfzijl.nl met vermelding van ‘zienswijze ontwerpbeheersverordening Plantsoen - De Wending’, uw naam, adres en woonplaats. Voor mondelinge zienswijzen kunt u een afspraak maken met de afdeling Ontwikkeling via telefoonnummer (0596) 63 99 49.

Naar boven