Logo Rucphen
Bestemmingsplan ‘Buitengebied Rucphen 2012, Langendijksestraat 29 te Rucphen’ gewijzigd vastgesteld, Rucphen

Burgemeester en wethouders maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8, lid 4 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad van Rucphen in zijn vergadering van 12 februari 2014 het bestemmingsplan “Buitengebied Rucphen 2012, Langendijksestraat 29 te Rucphen” gewijzigd heeft vastgesteld.

Inhoud in het kort

Het bestemmingsplan voorziet in de omzetting van een agrarische bestemming (agrarisch bouwvlak) naar een woonbestemming. Het voormalige agrarische bedrijf is reeds in gebruik als een woonboerderij. De omzetting van de functie van het perceel zal gepaard gaan met een landschappelijke kwaliteitsverbetering op en rondom het erf.

Wijzigingen

De wijzigingen vloeien voort uit de zienswijzen die eerder tegen het ontwerpbestemmingsplan naar voren zijn gebracht en hebben betrekking op de planregels en de toelichting. Aan artikel 5.2.2 (bouwregels voor hoofdgebouwen binnen de bestemming ‘Wonen’) van de planregels is lid h. toegevoegd. Paragraaf 3.4 van de toelichting is aangevuld met een passage waarin nader wordt ingegaan op de landschappelijke kwaliteitsverbetering. Voor een meer uitgebreid overzicht van de wijzigingen ten opzichte van het ontwerpplan wordt verwezen naar het raadsvoorstel en -besluit.

Terinzagelegging

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan, alsmede het bestemmingsplan zelf en de daarop betrekking hebbende stukken, zal met ingang van 22 mei 2014 gedurende een (beroeps)termijn van zes weken tijdens openingstijden ter inzage liggen in het gemeentehuis, Binnentuin 1 te Rucphen. Daarnaast is het vastgestelde bestemmingsplan met de bijbehorende stukken digitaal raadpleegbaar via de landelijke voorziening, www.ruimtelijkeplannen.nl (planidentificatie NL.IMRO.0840.9000B0009-DEF1)

Beroep

Degene die tijdig zijn zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt en een belanghebbende die aantoont dat hij daartoe redelijkerwijs niet in staat is geweest, kan gedurende bovengenoemde termijn beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Dit recht komt eveneens toe aan een belanghebbende die zich niet kan verenigen met de wijzigingen die bij de vaststelling in het plan zijn aangebracht.

Voorlopige voorziening

Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking. De indiener van een beroepschrift kan daarom gedurende bovengenoemde termijn eveneens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Inwerkingtreding

Ingevolge artikel 3.8, lid 5 van de Wet ruimtelijke ordening treedt het besluit tot vaststelling in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen die termijn naast een beroepschrift ook een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend, zal de werking van dit besluit worden opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Naar boven