Logo Midden-Delfland
Besluit voor een hogere grenswaarde geluid Tramkade 1 Den Hoorn, Midden-Delfland

In het kader van het ontwerpbesluit omgevingsvergunning voor het bouwplan Tramkade 1 en op grond van artikel 110c van de wet geluidhinder:

  • besluiten burgemeester en wethouders van de gemeente Midden-Delfland een hogere waarde van 59dB vast te stellen voor twee woningen aan Tramkade 1 te Den Hoorn, kadastraal bekend, Schipluiden, sectie I, nummer 4414.

Planbeschrijving en plangebied

Op de locatie Tramkade 1 in Den Hoorn bevindt zich een dierenkliniek op de begane grond met één behandelkamer in gebruik. De bovenverdieping wordt niet gebruikt voor de dierenkliniek en/of andere bedrijvigheid maar is inmiddels ingericht als 2 zelfstandige woonruimten (appartementen).

Het projectgebied bestaat uit het perceel kadastraal bekend als: gemeente Schipluiden, sectie I, nummer 4414. De woningen zijn gesitueerd binnen de bebouwde kom van Den Hoorn, in het centrumgebied langs de Tramkade en op loopafstand van de bestaande voorzieningen in Den Hoorn.

Uit akoestisch onderzoek blijkt dat de berekende geluidsbelasting voor de twee woningen van Tramkade 1 de voorkeursgrenswaarde overschrijdt. Hiervoor zijn hogere grenswaarden noodzakelijk.

Het besluit hogere grenswaarde geluid ligt ter inzage

Het besluit hogere grenswaarde geluid ligt vanaf vrijdag 23 mei 2014 zes weken ter inzage.

Het besluit kunt u ook inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze website kiest u ‘Bestemmingsplannen’ waarna u het ontwerpbesluit kunt oproepen door het invullen van de locatie of het planid-nummer: NL.IMRO.1842.ov2wontramkade1-va01

Bezwaar- en beroepmogelijkheid

Belanghebbenden, die een zienswijze tegen het ontwerpbesluit hebben ingediend dan wel belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij tijdens de terinzageleggingstermijn hier redelijkerwijs niet toe in staat zijn geweest, kunnen in beroep gaan tegen dit besluit. De termijn voor het indienen van een beroepschrift is zes weken na de dag van de terinzagelegging. In het beroepschrift in beroep te gaan bij de Rechtbank‘s-Gravenhage, Postbus 20302, 2500 EH ’s-Gravenhage.

Bij het beroepschrift dient zo mogelijk een afschrift van het bestreden besluit te worden overgelegd en in het beroep moet ten minste de volgende staan: naam en adres van de belanghebbenden; de dagtekening; een omschrijving van het besluit waartegen het beroepschrift is gericht; de gronden van het beroep.

Voor het in behandeling nemen van het beroepschrift dienen griffierechten te worden betaald.

Wanneer er sprake is van dringende spoed en niet kan worden gewacht op de beslissing op bezwaar of beroep, kan aansluitend een voorlopige voorziening worden gevraagd bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank ‘s-Gravenhage, Postbus 20302, 2500 EH ’s-Gravenhage. Voor dit verzoek betaalt u griffierecht.

U kunt ook digitaal het beroep- en verzoekschrift indienen bij genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de website voor de precieze voorwaarden.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Bouwen, Milieu en Handhaving, tel. (015) 380 41 11.

Naar boven