Logo Utrecht (Utr)
Ontwerpbestemmingsplan Mereveldplein, De Meern Zuid en ontwerpomgevingsvergunning, Utrecht (Utr)

Burgemeester en wethouders van Utrecht maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van 24 januari 2014 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage ligt het ontwerpbestemmingsplan 'Mereveldplein, De Meern Zuid’ inclusief het hieraan gerelateerde ontwerpbesluit voor een omgevingsvergunning voor de uitbreiding en renovatie van het winkelcentrum Mereveldplein in De Meern.

Plangebied en doelstelling

Het plangebied omvat het winkelcentrum Mereveldplein in De Meern met de buitenruimte daaromheen. De grens van het plangebied wordt globaal gevormd door de Oranjelaan in het noorden, de Rosweydelaan in het oosten, de Centrumlaan in het zuiden en de Mereveldlaan in het westen.

De hoofddoelstelling van het bestemmingsplan is de uitbreiding en renovatie van het winkelcentrum Mereveldplein planologisch-juridisch mogelijk te maken. Het plan richt zich daarnaast op beheer van de bestaande situatie en het vastleggen van de functionele en ruimtelijke structuur.

Coördinatie

Artikel 3.30 van de Wet op de ruimtelijke ordening en de Coördinatieverordening maken het mogelijk dat diverse procedures gezamenlijk worden doorlopen. Dat wil zeggen dat de voorbereiding en bekendmaking van verschillende besluiten tegelijk worden behandeld. De aanvrager heeft op grond van de coördinatieverordening verzocht om naast het verzoek om wijziging van het bestemmingsplan ook de volgende aanvragen gecoördineerd te behandelen:

  • Omgevingsvergunning voor de uitbreiding en renovatie, kenmerknummer HZ_WABO-13-10691.

Inzien

Het ontwerpbestemmingsplan zoals vervat in het GML-bestand NL.IMRO.0344.BPMEREVELDPLEINDEM-ON01, bestaande uit een toelichting, bijlagen, regels (voorschriften) en een verbeelding (plankaart), alsmede de ontwerpomgevingsvergunning, liggen met ingang van 24 januari 2014 gedurende zes weken, dus tot en met 6 maart 2014.

Het bestemmingsplan is digitaal raadpleegbaar:

Het digitale bestemmingsplan via de landelijke website is authentiek en rechtsgeldig boven alle andere versies. Op deze landelijke website zijn geen onderzoeksrapporten van het bestemmingsplan in te zien. Op de gemeentelijke website zijn de onderzoeksrapporten wel beschikbaar.

Een papieren versie van het bestemmingsplan en aanverwante stukken ligt ter inzage bij:

  • Balie Bouwen Wonen en Ondernemen

    Rachmaninoffplantsoen 61, Utrecht

    Open (zonder afspraak) van maandag tot en met vrijdag van 9.00 – 12.00 uur.

Het digitale bestemmingsplan op www.ruimtelijkeplannen.nl is authentiek en rechtsgeldig en prevaleert bij twijfel of verschil boven het analoge plan (zoals een pdf of een papieren versie).

Zienswijzen

Gedurende de bovengenoemde termijn van ter inzage legging kan een ieder schriftelijk of mondeling zijn zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan en/of de gecoördineerde ontwerp omgevingsvergunning indienen bij:

De gemeenteraad van Utrecht

Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling, afdeling Gebiedsontwikkeling

T.a.v. mevrouw mr. A.C. van Vliet

Postbus 16200

3500 CE Utrecht

Graag op de envelop vermelden 'ontwerpbestemmingsplan Mereveldplein, De Meern Zuid'.

Voor het mondeling indienen van zienswijzen kunt u tijdens werkdagen telefonisch (op nummer

030 – 2860281) een afspraak maken tot drie werkdagen vóór de afloop van de termijn van ter inzage legging.

U kunt een zienswijze niet via email of anderszins digitaal indienen.

Naar boven