Logo Noord-Brabant
Besluit proactieve aanwijzing ‘recreatieve zone De Heihorsten, Someren’, Noord-Brabant

Op 30 januari 2013 heeft de raad van de gemeente Someren het bestemmingsplan ‘Recreatieve zone de Heihorsten’ vastgesteld. In dit bestemmingsplan zijn recreatieve functies opgenomen in samenhang met landschapsontwikkeling en het ter plaatse beëindigen van vijf intensieve veehouderijen. Binnen voornoemd bestemmingsplan is een wijzigingsbevoegdheid opgenomen die de mogelijkheid biedt om een aantal in het plan opgenomen functies en maximaal toegestane bebouwing uit te breiden. De uitbreidingen zijn onderdeel van een integrale gebiedsontwikkeling, aangewezen als meerwaardeproject.

De in de wijzigingsbevoegdheid opgenomen uitbreidingen passen niet binnen de kaders van de Verordening ruimte 2014 van de provincie Noord-Brabant. Om de gewenste uitbreidingen toch mogelijk te maken hebben Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant besloten de gemeente Someren een proactieve aanwijzing als bedoeld in artikel 4.2 van de Wet ruimtelijke ordening te geven, waarbij zij deze gemeente opdraagt een wijzigingsplan vast te stellen dat de hiervoor genoemde uitbreidingen mogelijk maakt. Het besluit tot vaststelling van de proactieve aanwijzing ligt met ingang van 23 mei 2014 tijdens kantooruren voor de duur van zes weken ter inzage in het provinciehuis van Noord-Brabant, Brabantlaan 1, 5216 TV in ’s-Hertogenbosch.

De proactieve aanwijzing en bijbehorende stukken zijn tevens digitaal beschikbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl (met planidn NL.IMRO.9930.paheihorst-va01).

Daarnaast is de proactieve aanwijzing met bijbehorende stukken te raadplegen via http://ruimtelijkeplannen.brabant.nl .

Beroep

Belanghebbenden kunnen op grond van de Algemene wet bestuursrecht rechtstreeks beroep instellen tegen dit besluit bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. De termijn voor indiening van een beroepschrift tegen het aanwijzingsbesluit vangt aan met ingang van de dag na die waarop dit besluit door het college van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant bekend is gemaakt en bedraagt 6 weken.

Voorlopige voorziening

Belanghebbenden hebben daarnaast de mogelijkheid om, indien – gelet op de betrokken belangen – onverwijlde spoed dit vereist, gelijktijdig met of na de indiening van het beroepschrift, een verzoek om voorlopige voorziening in te dienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Naar boven