Logo Heeze-Leende
Bestemmingsplan ‘Buitengebied Heeze-Leende 2014’ vastgesteld, Heeze-Leende

Burgemeester en wethouders van de gemeente Heeze-Leende maken bekend dat de gemeenteraad op 25 november 2013 het bestemmingsplan ‘Buitengebied Heeze-Leende 2014’ (gewijzigd) heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan ‘Buitengebied Heeze-Leende 2014’ is een integrale herziening van het bestemmingsplan ‘Buitengebied Heeze-Leende’. In het plan zijn de uitspraken van de Raad van State over het bestemmingsplan ‘Buitengebied Heeze-Leende’, de provinciale Verordening ruimte en enkele nieuwe ontwikkelingen verwerkt, zoals het door de raad vastgestelde Beleidsplan Archeologische Monumentenzorg en Erfgoedkaart en verschillende kleinschalige ontwikkelingen.

Het ontwerpbestemmingsplan heeft van 28 juni 2013 tot en met 9 augustus 2013 ter inzage gelegen. Tijdens deze periode zijn zienswijzen ingediend die deels geleid hebben tot wijziging van het plan. Ook zijn er enkele ambtshalve wijzigingen aangebracht. Alle wijzigingen zijn beschreven in de nota van zienswijzen.

Gedeputeerde Staten van de provincie Noord-Brabant hebben een reactieve aanwijzing gegeven voor het perceel Kloosterlaan 1 te Sterksel. Het gevolg van de reactieve aanwijzing is dat die onderdelen van het bestemmingsplan waarvoor de aanwijzing is gegeven geen deel blijven uitmaken van het bestemmingsplan zoals het is vastgesteld.

Het vaststellingsbesluit met de daarbij behorende stukken en het besluit van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant tot het geven van een reactieve aanwijzing liggen met ingang van 23 januari 2014 tot en met 5 maart 2014 voor eenieder ter inzage in de hal van het gemeentehuis. Tevens zijn voornoemde besluiten en de daarbij behorende stukken digitaal in te zien op de website van de gemeente (www.heeze-leende.nl ) en op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Gedurende de periode van terinzagelegging kan tegen het vaststellingsbesluit beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag door belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend tegen het ontwerpbestemmingsplan en door een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om tijdig een zienswijze in te dienen. Tegen de wijzigingen die zijn aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan kunnen alle belanghebbenden beroep instellen.

Tevens kan gedurende de periode van terinzagelegging door belanghebbenden beroep worden ingesteld tegen de reactieve aanwijzing van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de genoemde termijn van terinzagelegging. De reactieve aanwijzing treedt op het moment van de bekendmaking in werking. Het instellen van beroep schorst de werking van de besluiten niet. Belanghebbenden die beroep hebben ingesteld kunnen verzoeken om een voorlopige voorziening. Indien binnen de termijn naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het vaststellingsbesluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Naar boven