Logo ArnhemGemeentelijke coördinatieregeling bestemmingsplan en omgevingsvergunning Rijnhal – Decathlon

De gemeenteraad van Arnhem heeft op 25 november 2013 besloten de gemeentelijke coördinatieregeling zoals bedoeld in artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening toe te passen voor het bestemmingsplan ‘Rijnhal – Decathlon’ en de omgevingsvergunning ten behoeve van de realisatie van grootschalige detailhandel in de Rijnhal. Dit betekent dat voor alle besluiten die genomen moeten worden ten behoeve van de realisatie van grootschalige detailhandel in de Rijnhal gelijktijdig dezelfde procedure wordt doorlopen. Op de te coördineren besluiten is de Uniforme openbare voorbereidingsprocedure (Uov) van de Algemene wet bestuursrecht van toepassing.

Vanwege de coördinatieregeling worden de hieronder vermelde stukken gelijktijdig ter inzage gelegd.

Het college van burgemeester en wethouders van Arnhem maakt daarom bekend dat, op grond van artikel 3.31 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, het volgende ontwerp-bestemmingsplan en het volgende ontwerp-besluit ter inzage liggen:

1. Ontwerp-bestemmingsplan Rijnhal – Decathlon

Plangebied

De Rijnhal ligt in Arnhem-Zuid globaal tussen de Nijmeegseweg, Olympus College en de Pleyroute. De exacte begrenzing van het plangebied wordt gevormd door de kadastrale grens van de Rijnhal bekend als 'gemeente Arnhem E 03238'.

Aanleiding en doel

Sportwinkel Decathlon wil zich vestigen in de Rijnhal. Deze vestiging is in strijd met het geldende bestemmingsplan en hiervoor moet het bestemmingsplan worden gewijzigd.

Decathlon is een Franse sportketen die grootschalige sportwinkels heeft in diverse continenten. De komst van de Decatlon past goed in de plannen van de gemeente om het gebied van de Rijnhal en Olympus te transformeren tot een gebied gericht op leisure en sport. Decathlon gaat de Rijnhal verbouwen tot een sportwinkel met leisure en horeca. Hierbij blijft de bestaande hal staan en zal worden verbouwd. De lage aanbouw zal worden gesloopt. Het buiten gebied zal worden heringericht.

Inzien

Het ontwerp-bestemmingsplan ligt met ingang van 15 mei 2014 gedurende een termijn van 6 weken (tot en met 25 juni 2014) voor een ieder ter inzage op het stadshuis, loket BWL, Koningstraat 38. Het ontwerp-bestemmingsplan is met ingang van 15 mei 2014 ook via internet in te zien op het webadres

http://www.arnhem.nl/bestemmingsplan (technische storing voorbehouden).

De interactieve verbeelding van het plan is te raadplegen op het webadres:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0202.838-0201

De digitale bestanden die gezamenlijk het juridisch geldend bestemmingsplan vormen zijn te vinden op het webadres:

http://www.arnhem.nl/ruimtelijkeplannen/plannen/NL.IMRO.0202.838-/NL.IMRO.0202.838-0201/  

Zienswijze

Gedurende bovengenoemde termijn kan een ieder schriftelijk of mondeling een zienswijze betreffende het ontwerp-bestemmingsplan indienen bij de gemeenteraad (adres: Postbus 99, 6800 AB Arnhem).

Informatie

Voor informatie over het ontwerp-bestemmingsplan en het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met de heer B. Lagerberg, tel. nr.: 026-3773391 van de afdeling Ruimte.

2. Ontwerp-besluit omgevingsvergunning

Burgemeester en wethouders van de gemeente Arnhem maken bekend dat zij in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht voornemens zijn een omgevingsvergunning te verlenen omgevingsvergunning ten behoeve van de realisatie van grootschalige detailhandel in de Rijnhal.

Locatie: Olympus 1

Omschrijving project: het verbouwen van de Rijnhal tot een filiaal van Decathlon (winkel, horeca en leisure)

De uitgebreide procedure heeft betrekking op: de activiteit strijdig gebruik van gronden en bouwwerken met ruimtelijke ordening Dossiernummer: 140300798

Inzien

Het bovengenoemde ontwerpbesluit in het kader van de uitgebreide procedure met de hierop betrekkinghebbende documenten liggen digitaal ter inzage van donderdag 15 mei 2014 tot en met woensdag 25 juni 2014 bij het loket BWL, zie Algemene toelichting openbare bekendmakingen.

Zienswijze

Gedurende bovengenoemde termijn kan een ieder schriftelijk een zienswijze betreffende het ontwerp-besluit omgevingsvergunning indienen bij de het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Arnhem (adres: Postbus 99, 6800 AB Arnhem).

Naar boven