Logo Achtkarspelen
Ontwerpbestemmingsplan en ontwerpomgevingsvergunningen Hillebrandsreed 1a in Twijzelerheide en Warmoltsstrjitte 98 en 98a in Harkema, Achtkarspelen

Inleiding

Het ontwerpbestemmingsplan Hillebrandsreed 1a in Twijzelerheide en Warmoltsstrjitte 98 en 98a in Harkema geeft een regeling voor het bouwen van een vrijstaande woning op het perceel Hillebrandsreed 1a in Twijzelerheide en het bouwen van een twee-onder-een-kap woning op het perceel Warmoltsstrjitte 98 in Harkema. Voor het bouwen van de woningen zal ook een omgevingsvergunning moeten worden verleend.

Coördinatieregeling

Op 22 november 2012 heeft de gemeenteraad de Coördinatieverordening gemeente Achtkarspelen vastgesteld. Hierin is bepaald dat, onder andere, een bestemmingsplan en omgevingsvergunning gecoördineerd behandeld kunnen worden. Dit betekent dat voor de aanvraag omgevingsvergunning dezelfde procedure wordt gevolgd als voor het bestemmingsplan. De mogelijkheid van het coördineren van deze besluiten is voorgelegd aan de SWA (aanvrager van de omgevingsvergunningen). De SWA heeft aangegeven voorkeur te hebben voor een gecoördineerde behandeling. Zowel het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerpomgevingsgunningen liggen gelijktijdig ter inzage.

Ter inzage

Vanaf 21 mei tot en met 1 juli 2014 liggen het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerpomgevingsvergunningen ter inzage.

Het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerpomgevingsvergunningen kunt u inzien:

Zienswijzen

Tot en met 1 juli 2014 kunt u uw zienswijze kenbaar maken. Maak daarbij wel kenbaar op welk ontwerpbesluit uw zienswijze betrekking heeft, op het ontwerpbestemmingsplan of op de ontwerpomgevingsvergunning(en). Voor zover uw zienswijze betrekking heeft op het ontwerpbestemmingsplan, zal deze ter behandeling worden voorgelegd aan de gemeenteraad bij het voorstel over vaststelling van het bestemmingsplan. Het besluit op de zienswijze(n) met betrekking tot de omgevingsvergunning(en) zal genomen worden door het college van burgemeester en wethouders.

U kunt een brief of e-mail sturen of een afspraak maken voor een mondelinge zienswijze. Uw brief of e-mail moet voorzien zijn van uw naam, adres en woonplaats en een motivering van uw zienswijze.

Brief: Een zienswijze per brief kunt u sturen naar de gemeente Achtkarspelen, Postbus 2, 9285 ZV Buitenpost.

E-mail: Een zienswijze per e-mail kunt u mailen naar gemeente@achtkarspelen.nl

Mondeling: Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken voor 17 juni 2014.

Meer informatie

Voor het maken van een afspraak of voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marije Streefkerk van de afdeling Ruimte, via het algemene nummer 14 0511.

Buitenpost, 20 mei 2014

Burgemeester en wethouders van Achtkarspelen, G. Gerbrandy, burgemeester

E.H.C. van der Laan, secretaris

Naar boven