Logo Geldermalsen
Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Grondstoffenpark Rivierenland’, Geldermalsen

Burgemeester en wethouders van de gemeente Geldermalsen maken ingevolge artikel 3.8 lid 3 en 4 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van vrijdag 6 juni 2014 gedurende zes weken (tot en met donderdag 17 juli 2014) het op 22 april 2014 gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan Grondstoffenpark Rivierenland ter inzage ligt.

Toelichting op de planstukken

Het bestemmingsplan Grondstoffenpark Rivierenland heeft betrekking op de locatie aan de Meersteeg 15 / 17 ten zuidoosten van de kern Geldermalsen, alwaar het regionale afvalverwerkingsbedrijf is gevestigd.

Het bestemmingsplan voorziet in een actuele planologische regeling en voldoet aan de meest recente vereisten met betrekking tot digitale beschikbaarstelling van ruimtelijke plannen. Ten opzichte van het oude bestemmingsplan worden bovendien meer bouw- en gebruiksmogelijkheden geboden ten behoeve van aan afvalverwerking gerelateerde activiteiten en het beheer van de openbare ruimte.

Wijzigingen bij vaststelling

De wijzigingen die ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan zijn doorgevoerd, zijn voornamelijk verduidelijkend van aard. In de toelichting wordt de meest recente stand van zaken met betrekking tot het provinciaal beleid verwerkt en er wordt verduidelijkt welke activiteiten worden verstaan onder het begrip ‘bestaande vergunde activiteiten’. Voor een uitgebreidere beschrijving van de wijzigingen wordt verwezen naar de ‘Nota van Zienswijzen’ welke als onderdeel van de planstukken ter inzage ligt.

Terinzagelegging

Het bestemmingsplan ‘Grondstoffenpark Rivierenland’ ligt ter inzage op het gemeentehuis bij het Klantencontactcentrum. Voor het inzien van stukken dient u een afspraak te maken via www.geldermalsen.nl of telefoonnummer 0345-586611.

De planstukken zijn digitaal te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer is NL.IMRO.0236.GDMBEDRGRONDSTPARK-VG01.

Bovendien zijn de planstukken te raadplegen via www.geldermalsen.nl/bestemmingsplannen/ter_inzage . U treft dan de stukken aan in pdf-formaat.

Voor de beroepsmogelijkheden tegen het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan geldt dat, gedurende de beroepstermijn de volgende personen en/of instanties beroep kunnen instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (ABRS), Postbus 20019, 2500 EA Den Haag:

  • a. belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend tegen het ontwerpbestemmingsplan;

  • b. iedere belanghebbende die bezwaar heeft tegen de door de gemeenteraad bij vaststelling aangebrachte wijzigingen in vergelijking met het ontwerpbestemmingsplan;

  • c. iedere belanghebbende die weliswaar geen (ontvankelijke) zienswijze heeft ingediend, maar kan aantonen dat hij of zij redelijkerwijs niet in staat was zich tijdig met een zienswijze tot de gemeenteraad te wenden.

Degene die beroep heeft ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Zowel voor het indienen van beroep als voor een verzoek om voorlopige voorziening wordt griffierecht geheven.

Het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak is ingediend, treedt het besluit echter niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Naar boven