Logo Amsterdam
Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan NDSM-werf West, Amsterdam

Vaststelling bestemmingsplan NDSM-werf West, besluit om geen exploitatieplan vast te stellen voor het bestemmingsplan NDSM-werf West en besluit tot vaststelling van hogere waarden

Burgemeester en wethouders van Amsterdam maken ingevolge de Wet ruimtelijke ordening en de Wet geluidhinder het volgende bekend:

De deelraad van stadsdeel Noord heeft bij besluit van 12 maart 2014, besluitnummer 6384, het bestemmingsplan NDSM-werf West gewijzigd, ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan, zoals dat ter inzage heeft gelegen, vastgesteld.

Bij besluit van gelijke datum en nummer heeft de deelraad van stadsdeel Noord ook besloten geen exploitatieplan vast te stellen, omdat het verhaal van de kosten van de grondexploitatie over de in het plan begrepen gronden anderszins verzekerd is.

Bij besluit van 10 maart 2014, besluitnummer 6308-A heeft het dagelijks bestuur van stadsdeel Noord besloten tot vaststelling van hogere waarden zoals bedoeld in de Wet geluidhinder.

Het bestemmingsplan NDSM-werf West, het besluit om geen exploitatieplan vast te stellen en het besluit tot vaststelling van hogere waarden liggen met bijbehorende stukken met ingang van 21 mei 2014 gedurende een termijn van zes weken ter inzage op het volgende adres:

  • de balie Vergunningen van stadsdeel Noord, Buikslotermeerplein 2000. Geopend maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 8.30 tot 15.00 uur en donderdag van 13.00 tot 19.00 uur.

Een digitale versie van het bestemmingsplan NDSM-werf West met bijbehorende stukken staat op www.ruimtelijkeplannen.nl. Het identificatienummer van het bestemmingsplan is NL.IMRO.0363.N1011BPSTD-VG01.

Bestemmingsplan

Het plangebied wordt globaal begrensd aan de oostzijde door de MS van Riemsdijkweg, aan de noordzijde door de Klaprozenweg, aan de westzijde door de insteekhaven Kraanspoor en aan de zuidzijde door het IJ.

Het bestemmingsplan maakt de transformatie van het westelijk deel van de voormalige NDSM-werf tot een gemengd woon-werk gebied mogelijk. Naast wonen worden ook de functies kantoor, bedrijvigheid en verschillende voorzieningen, zoals leisure en dienstverlening toegestaan.

Hogere waarden

In het plangebied is onder meer geluidgevoelige bebouwing geprojecteerd in de vorm van woningen en maatschappelijke dienstverlening, zoals onderwijs en gezondheidszorg. In verband hiermee zijn hogere waarden voor industrielawaai (Westpoort en Cornelis Douwesterrein) en wegverkeerslawaai (Klaprozenweg, TT Vasumweg en MS Van Riemsdijkweg) vastgesteld.

Beroep besluit tot vaststelling bestemmingsplan en van hogere waarden

Van 22 mei 2014 tot en met 2 juli 2014 kan een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze naar voren heeft gebracht, beroep instellen tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en het besluit tot vaststelling van hogere waarden bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Gelijke bevoegdheid komt toe aan een belanghebbende die aantoont dat hij daartoe redelijkerwijze niet in staat is geweest. Daarnaast kan een belanghebbende beroep instellen tegen de wijzigingen die bij de vaststelling door de deelraad van stadsdeel Noord in het ontwerpbestemmingsplan zijn aangebracht. Het beroep dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Beroep besluit om geen exploitatieplan vast te stellen

Van 22 mei 2014 tot en met 2 juli 2014 kan een belanghebbende beroep instellen tegen het besluit om geen exploitatieplan vast te stellen. Het beroep dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Beroepsgronden

Het betreft een project waarop afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing is. Dit brengt met zich mee dat alle beroepsgronden in het beroepschrift dienen te worden opgenomen en deze na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan, het besluit om geen exploitatieplan vast te stellen en het besluit tot vaststelling van hogere waarden treden in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde termijn van terinzagelegging. Het instellen van beroep schorst de werking van de besluiten niet.

Voorlopige voorziening

Degene die beroep heeft ingesteld kan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken met het oog op onverwijlde spoed een voorlopige voorziening te treffen. Het verzoek dient geadresseerd te worden aan de Raad van State, ter attentie van de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Indien het verzoek tijdens de beroepstermijn wordt ingediend, treden de besluiten niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Amsterdam, 20 mei 2014

burgemeester en wethouders,

Naar boven