Logo Veenendaal
Vaststelling gecorrigeerd bestemmingsplan ‘Centrum’, Veenendaal

Burgemeester en wethouders van de gemeente Veenendaal maken bekend dat de raad in zijn vergadering van 24 april 2014 het bestemmingsplan “Centrum”, zoals vastgesteld op 25 april 2013 opnieuw en gecorrigeerd heeft vastgesteld.

Begrenzingen

Het plangebied betreft het gebied dat is gelegen binnen de Centrumring (Weverij, Duivenwal, Raadhuisstraat, G. van Schoonbekestraat, Kleine Beer en Bevrijdingslaan) met uitzondering van het gebied “Brouwerspoort”.

Inhoud bestemmingsplan

Het bestemmingsplan Centrum voorziet in een juridisch-planologische regeling voor het bouwen en gebruik van gronden en gebouwen in het centrum.

Correcties in het bestemmingsplan

Deze nieuwe vaststelling van het bestemmingsplan heeft plaatsgevonden naar aanleiding van de uitspraak van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (ABRS) van 31 december 2013. Dit betrof de uitspraak inzake de ingestelde beroepen tegen de vaststelling van het bestemmingsplan Centrum.

Het opnieuw vastgestelde bestemmingsplan Centrum bevat de correcties van de door de ABRS geconstateerde gebreken in het bestemmingsplan Centrum, namelijk een stukje bedrijfsterrein van Lantor BV aan de Wolweg met een onjuiste bestemming en een ontoereikende hoogtemaat van een gebouw op het terrein van Dishman BV aan de Schoolstraat/Nieuweweg. Ook is een onbedoeld gevolg van de door de ABRS geschrapte wijzigingsbevoegdheid voor de percelen met de bestemming ‘Bedrijf’ gecorrigeerd door het opnieuw opnemen van het geschrapte artikel 18 (nu artikel 23, lid 2). Dit met dien verstande dat de wijzigingsbevoegdheid geen betrekking meer heeft op de bedoelde bedrijfspercelen. Voor het overige is het bestemmingsplan Centrum inhoudelijk ongewijzigd gebleven.

Ter inzage

Het vaststellingsbesluit, het bestemmingsplan met bijlagen liggen met ingang van 15 mei 2014 gedurende 6 weken (dus tot en met 25 juni 2014 ter inzage in het gemeentehuis bij het Omgevingsloket, Raadhuisplein 1 te Veenendaal. Deze balie is op de volgende tijden geopend:

  • maandag van 17.00 – 20.00 uur;

  • dinsdag, woensdag en vrijdag van 09.00 tot 13.00 uur en

  • donderdag van 09.00 tot 20.00 uur.

Website

Op de website www.ruimtelijkeplannen.nl kunt u het gecorrigeerd vastgestelde bestemmingsplan en de daarop betrekking hebbende stukken inzien. Deze publicatie kunt u ook terugvinden op de website van de gemeente www.veenendaal.nl > Over Veenendaal > Nieuws en regelgeving > openbare bekendmakingen.

Beroep

Gedurende de hierboven genoemde termijn van terinzagelegging kunnen belanghebbenden beroep instellen tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan. Het instellen van beroep is uitsluitend mogelijk tegen de aangebrachte correcties. Voor het overige is het bestemmingsplan onherroepelijk.

Beroep kan worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Indien beroep is ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Aan zowel het instellen van beroep als het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden. U krijgt hiervan bericht van de Raad van State.

Het besluit tot vaststelling treedt in werking op 26 juni 2014, tenzij binnen deze termijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. In dat geval treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Meer informatie

Als u nog vragen heeft over de beroepsprocedure of het vastgestelde bestemmingsplan, kunt u contact opnemen met Jan van Manen van de afdeling Beleid en Ontwikkeling, telefoonnummer (0318) 538 339.

Naar boven