Logo Heerlen
Bestemmingplan Heerlerheide Oost, Heerlen

Burgemeester en wethouders van Heerlen maken bekend dat de raad van Heerlen bij besluit van 3 december 2013 het bestemmingsplan Heerlerheide Oost (IMRO-idn NL.IMRO.0917.020302W000001-0401) gewijzigd heeft vastgesteld;

Het bestemmingsplan Heerlerheide Oost is een beheerplan, waarbij de nadruk ligt op het vastleggen van de bestaande situatie. Het plangebied wordt globaal als volgt begrensd: aan de noordzijde de Unolaan, Groeve Vrieheide, de Vrijheerenberg en de Kamperheideweg. Aan de westzijde vormen de Unolaan en de Bokstraat de begrenzing van het plangebied. De oostzijde van het gebied wordt begrensd door de Brunssummerheide. Aan de zuidzijde wordt de grens gevormd door de voormalige mijnspoorlijn.

Het bestemmingsplan is, mede naar aanleiding van de ingediende zienswijzen, gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ter inzage gelegde ontwerp van het bestemmingsplan.

De wijzigingen hebben betrekking op het toevoegen van de aanduiding detailhandel aan de bestemming tuin, het toevoegen van een maximale bouwhoogte in de bestemmingen Wonen – aaneengebouwd en Wonen – gestapeld en het toevoegen van maximaal aantal wooneenheden in de bestemming Wonen – gestapeld.

Op de locaties Pappersjans 19-21 en de Jongmansweg 62 is de aanduiding detailhandel toegevoegd. Daarnaast worden de bestaande woonbestemmingen gecontinueerd op de locaties Bokstraat naast nr. 36, Bruinkoolweg t.o. de huisnummers 6-38, hoek Heigrindelweg-Bruinkoolweg-Toon Dankerspad en Vinkenstraat naast de huisnummers 181 t/m 197.

De wijzingen worden uitgebreid omschreven in het “Overzicht van wijzigingen” dat is gevoegd bij de ter inzage liggende stukken.

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt met ingang van 16 januari 2014 gedurende zes weken ter inzage bij de Infobalie in de Publiekshal in het Stadhuis van de gemeente Heerlen, Geleenstraat 27, geopend op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 8.30 tot 14.00 uur en op donderdag van 8.30 tot 20.00 uur.

Het bestemmingsplan (inclusief de bronbestanden) kan tevens, gedurende de periode van terinzagelegging, digitaal worden ingezien via de gemeentelijke website, via de pagina www.ruimtelijkeplannen.heerlen.nl .

Het ontwerp van het bestemmingsplan is tevens in te zien via het landelijke portaal www.ruimtelijkeplannen.nl.

Belanghebbenden die tijdig hun zienswijze bij de raad hebben kenbaar gemaakt gedurende de termijn van ter inzage legging van het ontwerpbestemmingsplan, alsmede belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij dit niet hebben gedaan, dan wel getroffen worden door de gewijzigde vaststelling, kunnen gedurende bovengenoemde termijn van zes weken, beroep instellen bij de Raad van State.

Het beroepschrift moet worden gezonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Degene die beroep instelt kan tevens binnen de genoemde termijn een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Het besluit van de raad en daarmee het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn.

Indien binnen de gestelde termijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Voor eventuele vragen kunt u contact opnemen met de heer B. Cremers of mevrouw H. Notermans van de afdeling Stadsplanning (telefoonnummer: 14045).

Naar boven