Logo Bunschoten
Vooraankondiging bestemmingsplan Eemdijk-Oost, Bunschoten

Overeenkomstig artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) geven burgemeester en wethouders van de gemeente Bunschoten kennis van het feit dat zij een bestemmingsplan voorbereiden voor het gebied Eemdijk-Oost.

Concreet heeft het bestemmingsplan betrekking op het gebied dat is gelegen aan de oostzijde van de kern Eemdijk van de gemeente Bunschoten. Het gebied bestaat momenteel uit grasland. De noord- en oostzijde van het plangebied wordt begrensd door het open polderlandschap. Aan de westzijde grenst het plangebied aan de woonbebouwing van het Kerkepad. De zuidzijde van het plangebied grenst aan de Vaartweg.

Directe aanleiding voor het opstellen van deze herziening vormt het plan voor de ontwikkeling van een nieuwe woningbouwlocatie ‘Eemdijk-Oost’, dat op basis van de geldende bestemmingsplannen niet uitvoerbaar is. De volgende bestemmingsplannen zullen gedeeltelijk worden geactualiseerd om deze ontwikkeling mogelijk te maken; ‘Landelijk Gebied 1e herziening’ en ‘Buitengebied Bunschoten 2006’.

Op grond van artikel 1.3.1, lid 2 Bro melden wij hier dat op dit moment géén gelegenheid wordt geboden zienswijzen omtrent dit voornemen naar voren te brengen en dat er geen onafhankelijke instantie in de gelegenheid wordt gesteld advies uit te brengen over dit voornemen.

In het kader van de inspraak zal het voorontwerpbestemmingsplan op korte termijn gedurende zes weken ter inzage worden gelegd op het gemeentehuis aan het Stadsspui 1 bij de werkeenheid Ruimtelijke Ordening van de afdeling RO&V. Tevens zal een inspraakavond worden georganiseerd. De terinzagelegging van het voorontwerp en de aankondiging van de inspraakavond zullen afzonderlijk worden gepubliceerd in de Bunschoter en op de gemeentelijke site www.bunschoten.nl . Op dat moment is het ook mogelijk om zienswijzen in te dienen.

Voor meer informatie over deze vooraankondiging kunt u contact opnemen met de afdeling RO&V (mevrouw Vermeulen, tel. 14033).

Naar boven